Idrott och sport.

Inför Stora DM.
Hård konkurrens på sprintersträckorna.

Antalet deltagande i årets DM-tävlingar för seniorer är som nämnts rekordartat stort och tätast med startande synes det bli på kortdistanserna samt i längdhoppet. På 100 m. äro 14 man anmälda och ungefär hälften av dessa äro goda för tider på omkring 11,7. Mest vänta vi oss givetvis av Danielsson, I 18, Nisse Ekström, Gute, och off.-asp. Carlheim-Gyllenskiöld, I 18. Den sistnämnde har på fastlandet i år gjort 11,3 och kan han upprepa bravaden här, så blir han utan tvivel segrare. Andra goda namn äro C. F. Nilsson, Burs, Nysell, I 18, Smith, Klintehamn, och Ljunggren, AIK. Fjolårsmästare: Nils Ekström, Gute, med 12 sek.
200 m. har 12 startande och tättrion torde bli densamma som på 100 m. Blad övriga namn märkas Stig Andersson och Verner Ekström, VIF.
400 m. blir en mycket spännande gren och det blir väl frågan om rekordet klarar sig vid detta lopp på DM-et. Det lyder som bekant på 53,1 och är över 10 år gammalt. Av våra löpare ha bl a. Nisse Ekström och Gyllenskiöld varit nere på 533,6 resp. 53,5 i år; Ekström nu senast i landskapsmatchen mot Blekinge. Stig Andersson, som har mästerskapet för de senaste åren ställer också upp och det skall bli intressant att se om inte dessa tre löpare sporra varandra till rekordtider. 8 man starta i loppet.
Öström kan inte ställa upp på 800 m. och försvara sitt fjolårsmästerskap utan det blir i stället Löfkvist, VIF, eller Dahlin, Gute, som får tecknet.
1,500 meter blir säkert inte utan spänning. Här får Dahlin och Löfkvist kämpa mot bröderna Boberg från Slite, Gardell, VIF, fjolårsmästaren, Olle Johansson, Gute, och Hjalmar Nilsson, I 18. Sven. Boberg. och. Gardell. ställa också upp på 5,000 m. och någon av dem blir säkert segrare.
I häckloppen komma gutepojkarna Wallin eller Sundahl att belägga förstaplatserna — med reservation för överraskningar, förstås. I så fall skulle det vara Jungstedt från Fårösund. Dubbelmästare på häck i fjol var Sven Pettersson, Gute, som nådde 17,2 och 62,1.
Vi återkomma senare med några tips i de övriga grenarna.
Arrangörerna meddela att högtalaranläggning och grammofonmusik kommer att debutera vid årets mästerskap.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 28 Juli 1938
N:r 171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *