Språkkursen avslutad.

Avskedstagande på fredagskvällen.
I går avslutades den av fil. mag. Helgo Lindström anordnade språkkursen i Visby efter fyra veckors trägna studier. Vid den sista gemensamma måltiden i Burmeisterska trädgården i går afton var det därför avskedshälsningar och tacksägelser till lärarne, vilka också hyllades med rosenbuketter.
Vi träffade i förmiddags mag. Lindström, som i dag håller på att packa sina kappsäckar för att återvända till huvudstaden, där han tänker vila. Ty för honom har det icke varit någon semester i sommarstaden Visby. Tvärtom har arbetet under de gångna fyra veckorna varit ganska påfrestande. Men så har också den energiske kursledaren, som under många år arbetat på att göra denna sommarkurs i Visby till en stadigvarande institution, i år kunnat glädja sig åt större tillslutning än någonsin, nämligen 40 deltagare. Av dessa ha fyra varit gotlänningar. Utlandet ha varit representerade av ett par finländare — ett par deltagare hade också anmält sig från Norge, men måste utebliva på grund av sjukdom.Och till nästa år ha redan en del anmälningar gjorts. Kursens framtid lär vara betryggad, och man kan väl heller knappast tänka sig en bättre idé för en dylik språkkurs. Deltagarne hålla tillsammans i arbete och förströelser, i utfärder och samkväm. Samvaron har också präglats av en utmärkt stämning och det bästa kamratskap.
Vid kursens slut. utdelades också tvenne pris i franska språket, vartill tävlats genom en rad prov, som deltagarna fått utföra. Priset vanns egendomligt nog av den yngste deltagareh, gymnasisten Per Erik Wahlund från Gävle, medan andra pris erövrades av Lennart Eriksson från Stockholm.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 30 juli 1938
N:r 173

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *