Rättegångssaker.

Dagsböter för missfirmelse.
Hovrätten har fastställt Visby rådhusrätts utslag att döma trävaruhandlanden K. A. Enström för hemfridsbrott och missfirmelse att böta 10 dagsböter á 4 kr.
Enström hade den 12 mars uppsökt advokat Nils Wahlberg å dennes advokatkontor och trots tillsägelse vägrat avlägsna sig utan hade i stället utfarit i otidigheter mot advokaten.

Kyrkoherden färdades ovarsamt.
Hovrätten har fastställt Gotlands södra häradsrätts utslag att döma kyrkoherde S. V. Muckenhirn i Eksta att böta 20 dagsböter å 5 kr. för ovarsam framfart med bil på vägen från Visby mot Klintehamn. I en kurva strax norr om Tofta kyrka hade kyrkoherdens bil kolliderat med en mötande lastbil.

Ungdomsliga dömd i Stockholm.
På onsdagen avkunnade rådhusrättens sjunde avdelning utslag mot de sist kvarvarande i den stora ungdomsliga, som de senaste veckorna rannsakats för sammanlagt ett femtiotal inbrott. Det blev icke så många villkorliga domar, som kanske de unga förbrytarna hoppats. I stället tillämpade rätten strafformen tvångsuppfostran på tre av de häktade ynglingarna, även på en som tidigare dömts till 6 månaders straffarbete villkorligt för stölder. Den fjärde häktade ynglingen dömdes till intagning i ungdomsfängelse, vilket betyder en uppfostringstid i sådan anstalt på minst ett och högst fyra år. Tre pojkar, som tidigare icke varit i konflikt med rättvisan och som endast måttligt varit med om ligans bravader, dömdes från två till fem månaders fängelse villkorlig dom.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 28 Juli 1938
N:r 171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *