Landsbygden. Dalhem.

DALHEM.
Gotländska lantmännens lokalförening i Dalhem hade den 22 april sin ordinarie föreningsstämma i kommunalrummet härstädes. Centralföreningen var representerad av dir. G. Vannerberg, Visby.
Föreningen har under det gångna verksamhetsåret haft en omsättning av kr. 5,836: 11 fördelade på olika varuslag. En vinst av kr. 855: 97 hade uppstått på rörelsen, vilken fördelades enligt styrelsens förslag.
De avgående funktionärerna återvaldes, och styrelsen består av E. Nilsson, Gandarve, O. Pettersson, Dunegårda, och A. Olsson, Gandarve, vilken tjänstgör som kassör och firmatecknare.
Efter förhandlingarna redogjorde dir. Vannerberg i ett anförande något för Centralföreningens verksamhet och uppgifter och vad den betyder som prisbildare för jordbrukets produkter.
Föreningen räknar med år 1937 det 30:de verksamhetsåret avslutat och styrelsen hade med anledning därav utarbetat en återblick på den gångna tiden. Under det kaffe intogs föredrog O. Pettersson, Dunegårda, densamma. Föreningen bildades av 12 medlemmar med en areal av 196 har och har för närvarande 51 medlemmar med tecknade 721 har.
Omsättningen första verksamhetsåret uppgick till 6,800: — kr. och under åren har varor omsatts för 1,070,806: — kr. Föreningen har till sitt förfogande ett mindre magasin, från vilket utlämning av varor sker varje måndag. Eftersom rörelsen utvecklats och magasinet blivit otillräckligt står föreningen inom närmaste framtiden beredd att uppföra ett större sådant.
Under de sista åren har föreningen tillväxt i omfång och stabiliserats ekonomiskt och den ser med förhoppning och tillförsikt mot kommande dagar.
Till sist avslöts samvaron med ett fyrfaldigt leve för föreningen.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 25 april 1938
N:r 93

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *