Idrott och sport.

Det skulle vara intressant
att veta, om våra brottarklubbar VIF och AIK ha något att hämta mot Mälarhöjden i morgondagens uppgörelser å A. 7:s gymnastiksal. Vi ha tidigare meddelat stockholmslaget, av vilka flera brottare varit med och kämpat i Stockholms DM för juniorer. De komma alltså trimmade till tänderna, men gotlänningarna äro ej heller otränade. Det bör bli en spännande kamp.
VIF:s lag har följande uppställning: Bantam ”Påven” Blomberg, fjäder Ch. Broman, lättvikt L Christiansson, welter I. Karlsson, mellanvikt T. Davidsson, lätt tungvikt U. Gahne och tungvikt Bo Abom.
AIK:s lag: F. Smolka, A. Johansson, G. Eriksson, Malte Engström, Axel Pettersson, K. A. Booberg och S. Alm.
Som man ser är det en del omplaceringar sedan sist. Gahne i lätt tungvikt t. ex.! Och det skall bli intressant att se hur Ivar Christiansson skall klara sin uppgift i lättvikt.
Kl. halv 3 börjar slaget.

Morgondagens bandy.
Om vädrets makter äro nådiga — i skrivande stund förefaller de ju blida —kommer i morgon två seriematcher att spelas på Svejde.
Kl. 10,30 mötas AIK och VIF i en match, som säkerligen blir intressant på grund av det nya garnityr AIK ställer upp.
Kl. 13,30 spela sedan Hablingbo och Gute sin uppskjutna match. Det är första gången hablingarnas bandylag gästar Visby, varför nyfikenheten är stor på fjolårets kometer. — De slogo ju då samtliga gotländska topplag!
För de intresserade kan nämnas att bussar avgå från österport en halvtimme före respektive matchers början.

Protest.
Gute-I. 18 spelar om.

Vid sammanträde igår beslöts, att en protest, som från Gutes sida inlämnats mot matchen mellan Gute och I. 18 i söndags skulle godkännas. Som bekant vann I. 18 först dock efter förlängningar, och Gutes protest gäller nu en regelvidrig förlängning. Matchen kommer därför att spelas om i morgon i stället för matchen I. 18—VIF, som annars skulle ha spelats. Den 30 jan. spelar VIF mot den som segrar i morgon av I. 18 och Gute, och finalen har framflyttats till den 5 febr.

Gotlands Allehanda
Lördagen 22 Januari 1938
N:r 17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *