Hemse

Femtio år
fyller i dag skomakaremästare Karl Laugren.
Hr Laugreh har sedan lång tid tillbaka genom sin redlighet och sitt sympatiska uppträdande tillvunnit sig en stor vähkrets och blivit en uppskattad och anlitad kraft inom det kommunala och municipala livet. Förutom uppdrag av tillfällig natur kan nämnas, att hr Laugren under en följd av år varit ledamot av taxeringsnämnden samt suppleant. i kommunalnämnden, och f. n. är han medlem av brandkåren och hälsovårdsnämnden, vilken även utsett honom till bostadsinspektör för municipalsamhället.
Hr Laugrén är dessutom en bland öns mest intresserade jägare och en framstående vän och kännare av hundar. Som yrkesman är hans skicklighet allt för välkänd för att här behöva framhållas.
Uppvaktningarna togo sin början redan vid 6-tiden i morse, då släktingarnå uppvaktade med en större golvmatta samt en vacker elektrisk taklampa. Vid samma tillfälle infann sig en deputation från brandkåren, vilken. överräckte en uppsats rosor, trevligt och fyndigt arrangerad i en brandhink, som vilade på ett slangmunstycke i miniatyr. Hälsovårdsnämnden överlämnade genom sin ordförande, veterinär Nils Andersson, en elegant blomsterkorg, och vänner till jubilaren uppvaktade genom en deputation med presentkort jämte en konstnärligt textad adress med hr Laugrens villa i vignett. Dessutom inströmmande under dagens lopp förutom ett stort antal telegram. en mängd blommor och presenter från olika håll ur jubilarens stora vänkrets. I kväll ger jubilaren supé för ett större antal inbjudna på Hemse hotell.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 12 Maj 1938
N:r 108

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *