Från Bio till Bio.

Visbybio tar farväl av sin gamla lokal med en Ufafilm, i vilken Zarah Leander spelar huvudrollen. Det är hennes debutfilm för detta bolag, och det måste konstateras, att hon är synnerligen till sin fördel både i fråga om apparationen. och ”sången. Annars, är, det inte utan att man känner sig litet besviken på manuskriptet. ”Till främmande .strand” som filmen heter har ett mycket gott uppslag, men regissören har väl ofta fallit för frestelsen att bli melodramatisk, vilket ju inte precis gör något gott intryck. Som alltid i tyska filmer är emellertid typgalleriet förträffligt, och även miljöskildringen tillfredsställer högt ställda anspråk. Zarah är som sagt bra, och hennes motspelare Willy Birgel är väl visserligen inte charmör men i stället en så mycket bättre skådespelare.
För musiken har Ralf Benatzky svarat, och han har skapat några trevliga melodier, som Zarah exekverar med samma bravur som tidigare.
Ted.

Roxybiografens torsdagsprogram heter ”Ingen dansar som du”. Den förtjusande Alice Faye spelar och ”dansar” huvudrollen och många verkligt bra schlagers lära förekomma i filmen, som. går i samma stil som Astaire-Roger-filmerna.
”Marietta” på Regina.
”Lördagskvällar” på Hansa.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 5 Maj 1938
N:r 102

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *