Dödsolycka på Endreväg.

Bil och cykel i kollision.
Cyklisten dödad.

Dödsolyckorna på de gotländska vägarna komma slag i slag.
Igår kväll inträffade ytterligare en sådan, varvid en cyklist, 57-årige slaktaren Theodor Stenström, Skarphäll, ljöt döden efter kollision med en personbil på Endreväg.
Olyckan inträffade vid halv 8-tiden på kvällen vid en ngn od till Skarphäll belägen mellan Östra Vi och Österby. En bil, förd av källaremästare John Nilsson, Visby, var på väg mot staden österifrån. Från samma håll kom även Stenström cyklande för att bege sig till sitt hem. Strax innan bilen nått fram till avtagsvägens mynning, gav föraren varningssignal för omkörning. Av någon anledning ignorerade emellertid cyklisten signalen och sneddade tvärs över vägen i avsikt att styra in på den stig som leder till hans hem. Manövern kom fullständigt oväntad för bilens förare, som dock i hopp om att i sista stund kunna avstyra en kollision slängde över vagnen åt höger. Kollisionen var dock oundviklig. Vid sammanstötningen slungades Stenström i vägbanan och krossade huvudet samt torde ha ljutit en ögonblicklig död. TI tillkallad ambulans fördes han emellertid till lasarettet där man dock endast hade att konstatera dödsfallet. De i bilen åkande — förutom föraren en kvinnlig passagerare — undkommo oskadda, men passageraren erhöll en nervchock och måste föras till läkare.
På grund av den manöver hr Nilsson företog för att söka undvika kollisionen körde bilen upp på ett taggtrådsstängsel vid vägen och ner i en grop. Härvid brast framaxeln och skadades kylaren. På cykeln blev endast bakhjulet förstört.
Av allt att döma var det den förolyckade cyklistens egen skull att olyckan inträffade. Vägen är vid olycksplatsen rak och fin och. bilen har enligt vad vittnen uppgivit inte haft någon orimligt hög hastighet.
Tvärtom har den betecknats som medelmåttig och uppskattats till omkring 50 km. timmen.
Den bortgångne, som under en lång följd av år drivit slakterirörelse här, sörjes närmast av barn och barnbarn.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 15 augusti 1938
N:r 186

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *