Landsbygden. Rone.

RONE, 6 april.
Härvarande Röda korskrets firade i lördags sitt ordinarie årsmöte under stor tillslutning av intresserade. Sammankomsten inleddes med en gotländsk marsch utförd på fiol av klockare G. Hansson, varefter sekreteraren hälsade de närvarande välkomna och i ett kortare anförande erinrade att ett stort namn i humanitetens och människokärlekens tjänst — Florence Nightingale och hennes insats i Krimkriget 1853-1856. Efter deklamation av ordföranden utförde Burs kyrkokör med folkskollärare A. Stengård som dirigent med bravur ett sångprogram, upptagande folkvisor och vårsånger.
Därpå följde de egentliga årsförhand-Ungarna med uppläsning av årsberättelse och räkenskaper, och beviljade kretsen full och tacksam ansvarsfrihet för 1936 års räkenskaper och förvaltning. Kassör har under det gångna året varit kyrkovärd Anton Jakobsson, Eke. Till revisorer utsågs målaremästare Mattias Andersson och hemmansägaren Henning Hansson, båda i Rone.
Sedan fru Annie Beutelrock med verklig inlevelse föredragit på gutamål ”Att koira pa heid”, lät åter kören höra sig med bl. a. ”Gotland, min längtan”, vilket allt mottogs med glädje. Sammankomsten slutade med unison sång.

Gotlands Allehanda
Fredagen 9 April 1937
Nr 80

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *