Landsbygden. Hangvar.

HANGVAR, 15 febr.
Avslutning på fortsättningsskolekursen ägde i fredags rum i kyrkskolesalen härstädes under folkskollärare Henning Nilsson samt lärarinnan fröken Helena Svenssons ledning, varvid en hel del vackra syarbeten som av flickorna utförts var till påseende.
Den vanliga skolgången för såväl folkskolans som småskolans barn tog idag sin början.
Konfirmationsundervisningen som nu varit avbruten på grund av fortsättningsskolan tager åter sin början i morgon för kyrkoherden E. W. Gyberg.

En kurs i spädbarnskötsel och vård tog i fredags e. m. sin början i folkskolan vid kyrkan med en kvinnlig föredragshållare. Kursen skall fortsätta fyra kvällar å rad med två timmar åt gången.

Ett gott slädföre trots den ringa snömängden ha vi fått härute och en livlig trafik är nu rådande med framforsling av ved och timmer. Sågarne äro 1 full verksamhet dagligen häromkring.
På grund av den klena höstkädesskörden gör halmbristen sig rätt kännbar härute. Nu betinga sig enstaka säljare, som har något gammalt lager, ett pris av 10-12 kr. pr häck halm. Vad beträffar vårsädeshalm står den ej att uppbringa till något pris här i trakten.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 16 februari 1937
N:r 38

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *