Dödsfall.

Vestrume gård i Rute har sjökapten C. 0. Haglund avlidit i en ålder av 86 år. Han var född i Rute och kom i unga år till sjöss samt for all världen kring. I sinom tid kom han till fosterön och förde här segelfartyg för ett flertal skeppsredare, såsom Smitterberg, Fårösund, Hägvall på Storungs, Larsson på Fårö och Tyko Lindgren, Ahr. 1905 gick han i land för gott och har sedan bott på sin gård Vestrume. Änkeman sedan sex år sörjets den gamle sjömannen närmast av fosterbarn.

Efter en kort tids sjuklighet avled på lördagen i sitt hem härstädes tapetseraremästaren Gustaf Lundberg i en ålder av 71 år.
Den bortgångne har under många år drivit tapetserarerörelse här i staden och åtnjöt stort förtroende som en duktig yrkesman. Samtidigt har han emellertid vid siden av sitt dagliga arbete nedlagt mycket intresse särskilt på sångens område, där han var en energisk och uppskattad sångledare. Det var han som, tog hand om Arbetareföreningens manskör, då denna bildades och sedan med stor framgång ledde densamma många år. Även i Metodistkyrkan har han under många år tjänstgjort som sångledare och nedlagt ett intresserat arbete. Han var också gammal medlem av IOGT. För vad den bortgångne gjort särskilt på sångens område, är han förtjänt av stor tacksamhet.
Vid sitt frånfälle sörjes den bortgångne, som sedan åtskilliga år tillbaka var änkling, närmast av barn.

Gotlands Allehanda
Måndagen 12 April 1937
Nr 82

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *