Klintehamn. Hotell Klintehamn.

Klintehamn. Hotell Klintehamn.
Klintehamn. Hotell Klintehamn.

Inneh. Olle Hanson. Klintehamn. Tel. 43.
Källarmästare Hanson började sitt förvärvsarbete vid Hesselgrens Mek. Verkstad i Visby, varefter han tog plats vid Bärgnings A.-B. Neptun i Stockholm och reste sedan under elva år på Östersjön, Nordsjön och Medelhavet som maskinassistent. Efter en tids verkstadspraktik vid Oskarshamns Mek. Verkstad och Lindholmens verkstad började han 1910 genomgå kurs vid Navigationsskolan, Stockholm, där han följande år avlade maskinistexamen. Han tog därpå plats som 2:e maskinist vid A-B. Same, Uddevalla, och var till sjöss under ett år. 1913 avlade han vid Navigationsskolan övermaskinistexamen, anställdes av Grängesbergsbolaget på malmtraden Narvik-Holland-Belgien och Nordamerika under tre år, varefter han under ett år var knuten till Stalturbin i Finspång. 1917-1918 var O. Hanson bärgningsledare för upptagning av fartyg å Salvo rev, Fårö, och sistnämnda år blev han förvaltare på Rosendals gård på Gotland. Denna befattning innehade han till 1932. År 1934 inköpte han gamla gästgivaregården Klintehamn och startade sin nuvarande rörelse. Sitt hotellföretag har källarmästare Hanson framgångsrikt utvecklat. 1941-1942 genomgick den gamla gästgivaregården en grundlig renovering och ombyggnad samt utvidgades betydligt. Hotellet inrymmer numera tio resandrum med rinnande kallt och varmt vatten, tre matsalar, sällskapsrum m. m. Köket är efter modernaste principer och alla krav på trivsel och komfort äro väl tillgodosedda. Ljusa färger och smakfulla möbler prägla miljön. Hotellet är även synnerligen anlitat för fester och sammankomster av skilda slag. Jämte denna rörelse drives även en större sommarrestaurang, Sandhamn, Fröjel, vackert belägen med utsikt mot Karlsöarna. Utom ledningen äro fyra personer sysselsatta i rörelsen.

Olof (Olle) Lorentz Hanson är född den 2 juni 1884 och son till stads- och länsträdgårdsmästaren i Växjö Olof Hanson o. h. h. Botilda f. Olsson. 1915 gifte han sig med Sophie (Fiffi) Dorothea Eleonora Landgren.

Sveriges Privata Företagare.
Gotlands Län, år 1942.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.