Klinte Järn & Redskapshandel.

Klinte Järn & Redskapshandel.

Inneh. Ebba Anderson. Klintehamn. Tel. 23.
Rörelsen startades år 1902 av järnhandlaren Wictor L. Anderson, vilken drev den till sin död 1922. Sedan detta år har firman innehafts av änkefru Ebba Anderson, och till 1941 hade hon Ivar Svensson, Klintehamn, som prokurist och affärsföreståndare. Från sistnämnda år förestås affären av makarna Andersons söner Helge och Bertil Svanborg, vilka tidigare praktiserat i branschen på olika platser på fastlandet. Affären har ett centralt läge och lokalerna äro rymliga och välinredda. I firman försäljes alla till rubricerade branscher hörande artiklar såsom lantbruksmaskiner, redskap, byggnadssmiden, sportartiklar, dynamit, krut och jaktfönödenheter.

Sveriges Privata Företagare.
Gotlands Län, år 1942.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.