Hemse. Firma Gust. Helling.

Hemse. Firma Gust. Helling.

Cykel-, Sport- & El. affär. Hemse. Tel. 87.
Innehavaren var i unga år verksam som handelsbiträde och erhöll därefter 1912 anställning vid Asea fabrikskontor i Arbrå. Han arbetade där i fyra år och fick sedan plats vid de Lavals Ångturbin i Stockholm. Han konditionerade därefter i tre år vid Luth & Roséns El. A,-B., Stockholm, i två år vid Videlunds Elektr. A,-B., Umeå och därefter under tre år vid en elektrisk exportfirma i Berlin. Sedermera var han under tio år verksam som inspektör vid försäkrings A.-B. Skåne och startade slutligen 1936 nuvarande egna firma som representent för A.-B. Cykelfabriken Monark. Förutom cyklar av märket Monark och reservdelar och tillbehör till dessa försäljer firman sportartiklar av alla slag, el. armatur, installationsmaterial, radioapparater m. m. På den egna verkstaden utföras alla till branschen hörande reparationer. Två personer äro anställda i firman, vars lokaler äro ljusa, rymliga och modernt inredda.

Karl Gustaf Josef Helling är född den 20 juli 1892, son till folkskolläraren P. E. Hellung o. h. h. Terese f. Johansson. 1927 gifte han sig med Maria Fröberg. Barn: Anna-Lisa, född 1933.

Sveriges Privata Företagare.
Gotlands Län, år 1942.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.