Bjärges. Firma Harry Olsson.

Bjärges. Firma Harry Olsson.

Brunnsborrning. Kyrkjuves. Bjärges. Tel. 34.
Nuvarande innehavarens fader började med brunnsborrning år 1895. Arbetet utfördes till en början manuellt, och först efter aderton år började man använda motorkraft. Vattensökningen sker fortfarande med slagruta och borrningar ha tills dato utförts på intill femtiosex meters djup. Sedan sjutton år tillbaka har Harry Olsson handhaft verksamheten, som utövas inom mellersta Gotland. Företaget är landskapets äldsta inom branschen. Borrmaskinen är apterad på egen lastbil.

Karl Gustav Harry Olsson är född den 22 maj 1902 och son till brunnsborraren Alfred Olsson o. h. h. Johanna f. Pettersson. Sedan 1930 är han gift med Lisa Larsson. Barn: Irene, född 1930, Bert, född 1931, och Kurt, född 1936.

Sveriges Privata Företagare.
Gotlands Län, år 1942.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.