Visby åskådarbåt när Gotland runt startar om lördag.

Samlingen till Gotland runtseglingen är nu snart klar och endast ett fåtal båtar återstår. Dessa kommer troligen att ligga i hamn innan kvällen. Flera tyska båtar än som från början var anmälda har kommit.

Åtskilliga andra tyska båtar har också kommit. De skall inte delta i Gotland runt men däremot passar de väl på att följa seglingen som supporters till sina landsmän.
Utom de tidigare anmälda jakterna har följande inkommit: Traute V, Kapten Harm, Muckes Hörnum, Va-runa och svenska Bellona. Dessutom ligger sedan ett par dagar i yttre hamnen Monalisa, professor Sten Welander, vilken på onsdagen redan var i full fart att tillsammans med ingenjör Gunnar Lund och direktör Gösta du Rietz räkna ut mätningstal och fungera som preliminär mottagningskommitté.

Allmänheten
får tillfälle att på nära håll följa starten på lördag från »Visby». Starten går kl. 12 för jakterna och sedan startar de olika klasserna med 15 minuters mellanrum. »Visby» gör en första tur kl. 11.30 och en andra kl. 13.

»Gladan» och »Falken» har anlänt i dag
De båda marinen tillhöriga skolfartygen Gladan och Falken kom in till Visby i dag vid middagstid. Mycket folk hade givetvis samlats på kajen vid inre hamnen, där de vackra vita fartygen lade till. De båda skolfartygen kommer att följa Gotland runt-seglingen. Ett besök till hamnen är att rekommendera, då det hela utgör ett sommarglatt och färgsprakande skådespel.

Gotlänningen
Torsdagen 3 Juli 1952
Nr 150

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *