Stöldepidemi över Visby, fyra nya inbrott i natt.

De nattliga stölderna i Visby börjar alltmer likna Novaks eskapader vid ungefär den här tiden i fjol. Under helgen gjordes en hel serie inbrott, natten till söndagen bl. a. i tält på Norderstrand och i kiosken vid märgelgropen. Natten till idag fick Bilägarnas verkstad på Stenkumlaväg, Fackföreningarnas byggnadsproduktion, Södervägs brädgård samt Autotjänst påhälsning. 1 de senare fallen kom inte tjuvarna över något. I Autotjänsts kassaskåp förvarades 10.000 kr men skåpet höll.
Kriminalpolisen sitter nu med utredningar upp över öronen. Så livligt som det varit på brottsfronten denna veckohelg har det inte varit sedan Novak gjorde stan den äran i fjol.
Natten till söndagen gjordes ett inbrott i ett tält på Norderstrand. Tjuven höll på. att bli tagen på bar gärning, då ägarna till tältet uppenbarade sig, men lyckades smita undan och få med sig byte för 200 kr. Bytet bestod av tre damunderklänningar, därav en av nylon, diverse andra damunderkläder, strumpor etc. Ett par strumpor tappade tjuven i hastigheten innan han försvann i buskarna. Vid ett annat inbrott på tältplatsen stals en dambaddräkt.
I kiosken vid märgelgropen kom tjuvar över växelkassan, 7-8 kr. Kiosken har tidigare varit utsatt för tjuvar. I pressbyråns kiosk vid södra station har någon också hälsat på, men där stannade det vid försöket. I går kväll stals en motorcykel på Södertorg, men den har kommit till rätta. Den låg slängd i en grop på Lyckåker.
De fyra inbrotten i natt har troligen förövats av samma personer, tillvägagångssättet är detsamma: man har först’ förarbetat på antingen ett fönster eller en dörr med en mejsel och sedan bänt upp dessa och gått in i lokalerna. Kassaskåpen i resp. firmor har man intresserat sig mest för. Dessa stod emellertid emot attackerna och tjuven eller tjuvarna kammade noll, I Autotjänsts kassaskåp fanns 10.000 kronor…

Gotlänningen
Måndagen 21 Juli 1952
Nr 165

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *