Staden bygger garage intill S:t Klemens ruin.

En kvarleva från de gamla handelspatronernas tid har i dagarna försvunnit för att lämna plats för moderna garage. Det är stallen som låg intill S:t Klemens inne på handlanden Leo Wennbergs gård innanför det höga planket mot S:t Klemensgatan.

Det är Visby stad som här skall bygga fyra bilgarage som kommer att ligga med baksidan mot det stora huset S:t Klemensgatan 4. Mitt för ruinen kommer det att bli en öppen plats, så att man slipper gå över Leo Wennbergs gård för att komma fram till ruinen.
Ett anskrämligt ruckel som används till vedbod står ännu kvar, men man får hoppas att även det får skatta åt förgängelsen, så att även den västra sidan av den vackra ruinen kommer till sin rätt.
Man kan fråga sig om det är så värst lämpligt att bygga garage på en så ömtålig plats, och man har svårt att förstå att riksantikvarien, som annars är så känslig när det gäller bebyggelsen i Visby, gått med på en sådan anordning. Men man får väl vara glad att en del av det fula planket kommit bort och att en del av S:t Klemens ruin blir frilagd.

Gotlänningen
Fredagen 11 Juli 1952
Nr 157

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *