Sportspalterna.

Sensationsfria kvartsfinaler omspel Othem—Fardhem.
KVARTSFINALERNA i DM-fotbollen gick i går kväll och några sensationer blev det inte. Det blir AIK—Roma och Gute—segraren Fardhem—Othem som möts i semif inalerna. Största segern fick Roma mot Hemse med 5-0. I Roma debuterade Sven-Erik Jansson, vilket var en prima förstärkning. Han gjorde nämligen tre mål. Det var snudd att båda köpinglagen skulle åka ur, men Othem har nu chansen vid omspelet mot Fardhem.

Othem—Fardhem 2-2.
På Othemsvallen möttes Othem och Fardhem där Othem omedelbart tog hand om spelet och etablerade en hård press mot Fardhemsmålet. Fardhem tog emellertid ledningen på ett av sina i fåtaliga anfall där hy lyckades peta in bollen. Sture Jakobsson kvitterade omedelbart till 1-1 vilket blev halvtidsresultatet. Othem tog sedan ledningen genom B. Sjösten och sedan exekverade centern Jakobsson i Othem målsurnpningar i massor. Fardhem fick i gång ett farligt anfall som dock luktade åtskilligt offside och centern knäade in kvitteringsbollen över passive Bror Johansson i Othemsmålet. 2-2 stod sig matchen ut och under förlängningen blev det heller inte fler mål. Omspel blir det troligen i Fardhem i nästa vecka.
Bäst i Fardhm var mv Lasse Svensson och laget för övrigt visade god laganda. I Othem var »Henna» klippan som vanligt. Överraskande bra var hh Johannesen, medan kedjan var för lätt för det storvuxna Fardhemsförsvaret.
Dålig domare var Andreasson.
Slitus

Kvalificeringsmatch till klass I var av korporationsklass.
Inte var det precis något spel att komma med i klass I-serien som presterades i går kväll i kvalificeringsmatchen mellan Hablingbo och Stenkyrka. Nu är det förstås väldigt svårt att bedöma ett lag efter en sådan match, man får verkligen hoppas att det inte spelas så tafatt i vanliga fall. Resultatet blev 2-2, men Hablingbo var nog närmast till seger, man missade en straff bl. a. Spelet, ja, det bestod mest i ett evigt tjongande i luften, kombinationerna med ’bollen längs marken var lätt räknade. Det var som en åskådare sa, en träning i vädring till Stånga-spelen.
Centern, Sven Andersson, gav Stenkyrka ledningen, men Högberg kvitterade omedelbart för Hablingbo. Gustav Pttersson gav åter suderklubben ledningen, men Sven Andersson kvitterade med nick i krysset. Det blev halvtidsresultatet, i andra halvlek blev det inga mål. Någon spelarkritik skall vi inte inlåta oss på, men en skall ändå nämnas, Ivar Wallin i Stenkyrka-målet. Han visade stundtals fram målvaktsarbete av hög klass. Ett 30-tal personer tittade på.

Gute—Slite 3-0.
Gute besegrade lätt Slite, men övertygade därför ej i fråga om spel där Slite nästan hade det mesta att säga till om. I början visade man väl mycket respekt för det namnkunniga stadslaget som också straffade sig, ty försvaret spelade mer än lovligt tamt. Lasse Lundqvist sköt omgående in ettan efter att i lugn och ro fått avancera väl nära målet. 011e Uhr ökade sedan på ledningen med ett välplacerat skott och Lasse Gadd nickade vackert in tredje målet på hörna. Halvtid 3-0. Slite gav ingalunda matchen förlorad utan spelade oförtrutet på. Bristen på goda skyttar gjorde sig dock gällande, trots lovvärda försök av come backande »Mulle» Othberg. Slutresultatet blev också 3-0.
I det segrande laget var det starka försvaret ryggraden medan kedjan saknade tyngd. Bäst där var Olle Uhr. I Slite var »Mulle» Othberg oväntat bra, och »Spindeln» Lundahl behärskade mittfältet bra. H. Waclaw visade sig vara ett gott backämne.
Domare: Venell, vilket säger det mesta.
Slitus

AIK—Havdhem 4-0.
AIK gick igår vidare i DM-fotbollen, efter en klar seger över Havdhems IF på Hansavallen med hela 4-0 (20). AIK hade övertaget matchen igenom så man behövde aldrig tvivla vart segern skulle gå. I 17:e min. var det klart för det första målet. Havdhems burväktare sprang med bollen i famnen utanför straffområdet och på den följande frisparken var en Havdhemförsvarare framme o. stoppade bollen med handen, med straff som följd. Kajan Almlöf svarade för straffen och AIK ledde med 1-0. Samme man svarade även för andra målet i 40:e min.
Andra halvleken blev nästan lika överlägsen från AIK:s sida och resulterade även den i två mål. Det första tillkom genom Nisse »Big» Karlsson som nickade elegant i mål på en hörna. Det blev Krullis Johansson som senare fastställde resultatet till 4-0 medelst ett otagbart skott på en hörna.

Gotlänningen
Torsdagen 3 Juli 1952
Nr 150

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *