Sportspalterna.

Gotland sensatiönsvann över Västergötland
med 3-2 = Uhr, Henna och Karl-Uno var bäst.
Västergötlands lag ”skuffede”.

TIDAHOLM, söndag. Tvärt emot alla tips blev det Gotland som tog hem segern i landskapsmatch en i fotboll mot Västergötland. Med 3-2 (2-0) segrade gotlännin garna trots att det var västgötarna som hade det mesta av spelet. De n som främst räddade segern till Gotland var målmannen Sven Uhr, som svarade för en rad prakträddningar, speciellt i andra halva ek då Västergötland dominerade stort.

GOTLAND startade i hård fart och skaffade sig omedelbadt ett visst spelövertag. I sjunde min. gjorde högerinnern Åke Jansson oväntat 1-0 på ett kanonskott och i elfte minuten ökade Gotland till 2-0 genom vänsteryttern Nisse Engström. Västergötlands försvarare — som började i virrigaste laget spelade nu upp sig och spelet blev i fortsättningen ungefär jämnt. Efter paus sjönk spelkvaliteten betydligt, troligen beroende på hettan. Framförallt var’ det gotlänningarna som hade svårt att hålla stilen från första halvlek. Västergötlands kedja gick nu fram i en rad granna anfall som dock för det mesta strandade på klippan i Gotlandsförsvaret, centerhalven Henna Karlsson.
DE BOLLAR som gick förbi honom togs lätt av målvakten Sven Uhr. I 20:e min. kunde dock Västergötlands högerytter Arne Andersson göra 1-2 och i trettionde min. ordnade högerinnern Eje Bliicher 2-2. Endast minuten senare gjorde Gotland ytterligare ett mål. Målvakten Wilhelmsson gjorde en huvudlös utrusning och missade lädret, som vänsteryttern Nisse Engström bara hade att slå i tomt mål.
BÄST I GOTLANDSLAGET var målmannen Sven Uhr, som briljerade med en rad snabba parader, centerhalven Henna Karlsson och vänsterbacken K. U. Wallin var andre starka punkter. I kedjan gjorde centerforward »Mulle» Othberg och vänstervingen de bästa insatserna. Västergötlands lag »skuffede» betänkligt, bäst var backarna och centerhalven medan ytterhalvorna och inrarna för dagen var ur slag. Bra domare inför 1101 åskådare var Sven Prütz.
— SKARALIND —

Den gotlädnska fotbollelvan som hade Ernst Ronström som lagledare fick förutom fotboll tillfällen att bese delar av det vackra Västergötland, och alla trivdes. På söndagen åkte man med buss till Mullsjö — Västergötlands håriga vinter- och sommarsportort —där middag intogs. Efter matchen blev det bankett på Stadshotellet i Tidaholm, där man på sedvanligt sätt tackade varandra för god match och hurrade. Men hann förstås äta en bit också …

KIK storsegrade i kvalet mot Hablingbo.
På lördagskvällen spelades den andra kvalificeringsmatchen till klass I och den gick mellan Hablingbo och Klintehamn. KIK vann med 5-3 efter det att Hablingbo haft ledningen i halvtid med 2-1. Segrarnas mål gjordes av »Tabben» Johansson 2, Ola Hägg 2 och Erik Johansson. Hablingarnas mål gjordes av Manne Boberg 2 och Gustav Pettersson. I Klintehamn spelade försvaret bra och särskilt Hasse Nyberg i målet gjorde många bra saker. I kedjan var inrarna Ola Hägg och Erik Johansson bra. Centern Curt Johansson lyckades dock inte, vilket väl till stor del berodde på att Hablingbos centerhalv, Tore Mattsson, spelade på toppen och tillät inte att KIK kom fram i mitten.
Klintehamn skall nu på onsdag kväll spela mot Stenkyrka på Gutavallen och då får man se vem som får äran att kliva upp i klass I. Som det ser ut nu, så får nog Klintehamn hållas som favorit. Men i kvalmatcher brukar allt hända.

Gotland slog Oskarshamn i friidrott.
Gustav vann två lopp Ebba-Lisa och Åke W. fick hederspriser.

Gustav Söderlund, Eksta IF,
van två segrar för Gotland
mot Oskarshamn och skapliga
tider noterade han också,
9.11.2 och 14.4.0

MED 12 POÄNGS MARGINAL hemförde den gotländska friidrottstruppen segern över Oskarshamns sportklubb i Idrottsparken i Oskarshamn på lördagen. Bägge lagen inrymde ett flertal reserver, hemmalaget hade t. o. m. inte tillräckligt av den senare varan, varför »glöden» på sina håll kom att saknas. Det hindrade dock inte att några goda resultat uppnåddes. Slutpoängen blev 97-85.
Lennart Wiberg, Oskarshamn, klarade den imponerande höjden 1,80 — 5 cm högre än sin klubbkamrat, som kom tvåa. GUSTAV SÖDERLUND, GOTLAND, gjorde en smått heroisk insats, i och med att han hemförde full poäng i 3.000 m och 1.500- m, och tiderna var inte alls dåliga, eller vad Sägs om 9.11,2 resp. 4.14,4? Stark prestation gjorde Alle Jacobsson, Gotland. Efter att ha sprungit 3.000 ytterst få gånger noterade han 9.13,8. Det råder väl ingen tvekan om att Alle är en grabb som kommer på allvar.
ÅKE WAHLGREN OCH EBBA-LISA OTTOSSON, Gotland, hade 11,5 på 100 resp. 11,0 på 80 m och det blev givetvis segerresultat. Ebba-Lisa var dessutom dominerande i damtävlingen och skaffade därmed Gotland många dyrbara poäng. Åke och Ebba-Lisa samt höjdhopparen Wiberg ansågs ha gjort de bästa insatserna i tävlingen och belönades med var sin fajanshjort.
Gymnastikdirektör Gösta Löfgren, som var ledare för den gotländska truppen, överlämnade efter tävlingarna blommor till värdföreningen som tack för trevliga tävlingar, han passade samtidigt på att hälsa oskarshamnarna välkomna till Gotland 1953.

Gotlänningen
Måndagen 7 Juli 1952
Nr 153

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *