Sportspalterna

Gute gick vidare i fotolls-DM efter 2-0-seger över Othem.
Med 2-0 besegrades Othem igå r av Gute vid en semifinalmatch i DM på Gutavallen. Spelet var inte det allra bästa och Gute lyckades inte prestera mer än ett mål trots en stark medvind i första halvlek. Othem svarade för de farligaste anfallen i andra halvleken. Så var det alltså klart för DM-final mellan Gute och VAIK.

FÖRSTA HALVLEKEN gick klart till Gute, som spelade med en tämligen kraftig vind i ryggen. Trots ett markant övertag presenterades dock inte något spel av högre klass. Lagspelet, när det förekom något sådant, räckte i regel, ej längre än fram till målområdet och sista slutklämmen av anfallen saknades nästan helt. Förspelet till inledningsmålet var emellertid delikat. Anfallet började på högerkanten och bollen gick från man till man som på ett snöre. Man trodde inte att det skulle bli något av det hela då bollen hamnade i en gröt av spelare i centrum. Lasse Lundqvist snappade emellertid upp lädret och sköt från c:a 10 meter förbi hjälplöse Othem-keepern, Bror Johansson. Tid: 29 min.

ANDRA HALVLEKEN blev något hårdare och i början hade Othem ett farligt övertag, med snabba och vackra anfall, men man kom aldrig längre än till bortre Gute-försvaret. Gutes burväktare, Sven Uhr, fick emellertid träda i aktion åtskilliga gånger och gjorde en del vackra saker. Othems vänsterving, som f. ö. varit den farligaste länken i Othemanfallen matchen igenom, visade prov på snabbt och ibland vackert spel och drog ibland upp en hel del farliga anfall, som dock blev resultatlösa. Det blev istället Gute som ökade ledningen till 2-0 i 32:a min. genom Lasse Gadd, som placerade läderkulan tätt under ribban, medelst ett löst men vackert skott. F. ö. kan noteras en farlig stänkare i Othemribban med Allan Pettersson som avsändare.

Henna stadig centerhake
Henna Karlsson gjorde som så många gånger förut en hedersam insats i Othemelvan. Guteforvards drog nästan alltid det kortaste strået i dueller med honom och ibland tycktes den fruktade stoppern ta sin uppgift med retfull elegans och utan större ansträngningar. I kedjan får man ge vänstervingen Nisse Engström—Magnus Ström de bästa lovorden, dock med förbehåll för en massa onödigt ruschande. Nisse Engström gjorde en vacker sak i första halvleken, med bollen rullande på kortlinjen gick han förbi två Guteförsvarare. Tyvärr var avståndet till Guteburen för kort och dödlinjen alldeles för nära.

Sven Uhr och K.-U. Wallin
får bästa betyget i Gute. Båda är pålitliga när det gäller att försvara målet resp. målområdet för obehagliga påhälsningar. Wallin är en centerhake, som går utanpå många andra och Sven Uhr visar som vanligt upp en ypperlig reaktionssnabbhet och bibehåller samtidigt lugnet. F. ö. var halvbackskedjan till sin fördel, medan man får säga att kedjan inte på något sätt övertygade.
återstår bara att säga att Inge Claesson dömde och att sign. frös om fötterna i den kyliga sommarkvällen. F. ö. var det inte så många som vågat sig ut för att bevista matchen.
JEFF

Ingen skillnad mellan lagen.
Med anledning av- klagomålet över biljettpriserna i DM-finalerna, så meddelar Gutekassören Åke Andersson, att för det första var det Fotbollförbundet och inte IF Gute som stod som arrangör av matchen i går kväll (tisdagens match också) och för det andra att entren skall vara 1: 50. Vid tisdagens match mellan Roma och AIK var det ett missförstånd som föranledde det lägre biljettpriset. Det existerar ingen skillnad mellan lagen.

IFK Hjos juniorlag
gästar Visby under veckoslutet och kommer att spela mot Gutes iuniorer på söndag kl. 19 på Gutavallen och sedan även spela mot Lye och Hemse.

Nyordning på Gutavallen?
Man kan undra om det blivit nyordning på Gutavallen. I går kväll när sign. och en kollega kom till Gutavallen för att se Gute—Othems IF stod »gårdvaren» Wulf vid stora grinden för ovanlighetens skull och mer sur än vanligt. Ingen av oss kom in på matchen trots att vi visade upp våra presskort, som oavsett om det är referenter inne förut, gäller för två personer och på de flesta idrottsplatser i landet. Det var alltså ett nytt påhitt, om det är Wulfs eget eller Idrottsplatsstyrelsens, vågar jag inte påstå, men onekligen är det lite lustigt. — När skall vaktmästaren lära sig läsa innantill?
För övrigt utsattes sign. för en massa frågor beträffande entreavgiften. Förra semifinalen mellan AIK och Roma IF kostade bara en krona. I går kväll kostade det 1: 50 att se semifinalmatchen mellan Gute och Othem. Av vilken anledning var det skilda priser? Det var 90 procent av publiken plus sign. som undrade, över detta. Dessutom tycker jag det är slappt och likgiltigt av förbundet att inte orka med att annonsera pin matchen. Det var ju i alla fall en godbit i fotbollväg — åtminstone före matchen.
ELLDE
Gotlänningens övriga red. instämmer!

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *