SHOPPINGROND I HEMSE.

Häromdagen hakade Gotlänningens reporter och fotograf på två shoppande damer i Hemse. De visade sig vid närmare presentation vara fru Ulla Axelson och fru Ingrid Ahlqvist. Det blev en lång vandring i samhällets ledande af färer och att vi kom i trevligt sällskap det får man klart för sig om man närmare studerar texten och bilderna. Två så glada och humoristiska fruar får man leta efter — och vad de köpte se’n… Resultatet av deras handel och vandel redovisar vi här nedan i form av en ny annonspristävling.

150 KRONOR 1 PRIS.
Ni kommer säkert ihåg, att vinnaren i förra omgångens annons-pristävling fick en olympiadresa för besväret att läsa och lösa bildtexterna. Den här gången ger vi Er två vinstchanser — 100 kronor går till den som kommer närmast den sammanlagda inköpssumman och en femtilapp till den därefter. Ett villkor gäller emellertid för. pengarnas användning — varor för motsvarande prisbelopp måste uttagas i någon av de på denna sida annonserande firmorna.

I HEMSEMAGASINET blev fru Ulla förtjust i en badkappa i rosa frotté och gjorde snabb affär. Fru Ingrid köpte två meter mönstrat nylontyg och föll också för frestelsen, då en vit nylonunderklänning togs fram. Fru Ulla ville inte vara sämre och köpte på stående fot en vit sommarväska i galon. Innehavaren herr Yngve Swanborg såg nu riktigt belåten ut varför vi ilade till nästa.

Och »nästa», var hos AB DUSE & MELIN där fruarna i ren omtanke köpte en orlonskjorta, en röd nylonslips och en enfärgad poplinpyjamas på herravdelningen. Raskt rusade vi sedan ner till damavdelningen där fröken Stina Eklund såg till att fru Ingrid fick en klänning i blått natursiden och fru Ulla ett dussin gästhanddukar och en Lastex frotté-baddräkt.

Bilsinnade var båda damerna, varför det inte var svårt för herr ALBIN LARSSON & CO att sälja en dimljuslampa och ett bilklädselöverdrag till fru Ingrids Vanguard. En bilpläd i galonfodral hade fru Ulla länge önskat sig. Denna önskan blev nu verklighet tillsammans med en rejäl smörjkanna.

Mesta pengarna »rök» i HEMSE EL-TEKNISKA BYRÅ där herr Konradsson övertygade damerna om att en Coldrator frysbox är det kallaste som films, och att Husqvarna lilla tvättmaskin är den minsta och bästa för veckotvätten. Sagt och gjort — fruarna hade bara att lägga pengarna på disken.

Herr J. H. Jakobsson i HEMSE MÖBELAFFÄR bjöd på en möbel bestående av bord, skåp och fyra stolar i pyramidmahogny. Hela härligheten tillhör nu fru Ingrid. Några stolar behövde fru Ulla klä om, varför en meter randigt och två meter blommigt möbeltyg klipptes av — för fru Ulla »klippte till».

Nu är det dags för en make up, sa’ fru Ulla och stegade in till WITTBERGS, där sonen Jan genast tog emot med en bra tvål, en flaska ansiktsvatten, en burk ansiktskräm och en flaska underbar Goya-parfym. Fru Ulla hade bara att betala. En helsidenscarf, en nylonborste och en shoppingväska bytte ägare till fru Ingrids favör.

Försiktigt sköt fru Ingrid upp dörren till HEMSE KRUT- OCH PAPPERSHANDEL där köpman E. Johansson står beredd att tillmötesgå varje önskan. Reslystna fru Ingrid tog genast en jordglob och åkte jorden runt med pekfingret. Slå in den tillsammans med en resväska i oxhud, bad hon, och gjorde sig oskyldig. Fru Ulla fastnade för en handväska i reptin och en vacker blomskål med hållare.

»Vägen till mannens hjärta går genom magen» och hos KONSUM plockade föreståndare Lennart Gullin fram ett halvt kilo margarin, ett paket »Snabbak», två och ett halvt kilo vetemjöl, ett halvt kilo »Guldcirkeln»-kaffe, två burkar köttkonserver och en chokladask »Röda Ugglan». Nu vågade sig fru Ingrid och fru Ulla hem till sina äkta män efter väl förrättad storhandel.

TÄVLINGSREGLER
För Er som tidigare inte deltagit vill vi här närmare klargöra våd tävlingen går ut på. – Det gäller att noggrant studera bildtexterna och fotografierna och beräkna priset på de där uppräknade varorna. Vad Ni sedan tror blir den sammanlagda summan; som fru Axelson och fru Ahlqvist handlade för i de 8 affärerna, antecknar Ni tillsammans med namn och adress på vidstående tävlingskupong och sänder den — senast den 25 juli 7- under adress: Gotlänningen, Visby. Märk kuvertet: »Annonspristävling». Lycka till i tredje omgången!

TÄVLINGSKUPONG
Till Gotlänningens annonspristävling, Visby.
Undertecknad gissar härmed att damerna under den dag, som reportaget skildrar, handlade för sammanlagt kr.
Namn …………………………………..
Adress ………………………………….
Tävlingsuppgiften skall vara tidningen tillhanda senast den 26 juli.

Gotlänningen
Lördagen 19 Juli 1952
Nr 164

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *