Rattfyllerist som försökt smita nära att köra över polisman.

En rattfyllerist greps vid 24-tiden natten till i dag i Visby. Sedan en polisman stoppat honom sökte han smita, körde med god fart in i en parkerad lastbil och avlägsnade sig springande från bilen. Han greps senare i sin bostad och erkände efter en stund att han konsumerat en hel del sprit.
Dramat spelades upp på Donnersplan, där en polisman observerade en bil med endast en lykta tänd. Polismannen ville göra föraren uppmärksam på detta och gick fram mot vagnen som var i rörelse ut genom porten intlll posthuset. Föraren föreföll obenägen att stanna och polismannen fick springa för att hinna i fatt. Så småningom lyckades han dock hejda bilen och lutade sig in genom rutan på högra sidan och, talade om att ena lyktan inte fungerade. Mannen vid ratten tackade. Polismannen märkte därvid att han sluddrade på målet och tänkte ta en närmare titt.
Han gick därvid framom bilen som mannen plötsligt startade. Polismannen kunde i sista minuten undgå att bli överkörd.
Bilen försvann ner mot Strandvägen men svängde plötsllgt in på Cramérsgatan. Polismannen tog upp förföljandet i en droskbil, men då han kom fram till bilen, som kört in i en parkerad lastbil, stod föraren inte att upptäcka – han hade haft brått att komma i väg och inte ens givit sig tid att stänga dörren.
Polisen kunde gomgående konstatera vems bilen var och det visade sig då att ägaren lånat ut den för kvällen. Han som lånat bilen hade sitt körkort indraget på grund av en tidigare förseelse. Detta visste emellertid inte ägaren utan han hade lånat ut sin bil i god tro. Efter en stund kunde polisen gripa mannen i dennes bostad. Han nekade först och påstod att han konsumerat spriten sedan han kommit hem. Polisen var emellertid av en annan mening och så småningom fann också mannen för gott att erkänna att han druckit före bilfärden. Det blev blodprov i vanlig oordning och mannen, en fastlänning med tillfälligt arbete i Visby, har nu dryga efterräkningar att vänta.

Gotlänningen
Tisdagen 29 Juli 1952
Nr 172

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *