Norrman vann frisksportarnas varpamästerskap.

Frisksportarnas riksläger i Ihre avslutas i morgon, men en del av de 350 deltagarna har redan gett sig av, omtalar Sune Andersson, Slite, på vår förfrågan. De flesta stannar dock över avslutningen i morgon förmiddag.
— Vi har ju haft ett strålande väder hela tiden och deltagarna har också varit belåtna. Vi hade räknat med flera deltagare, men är dock glada för de som kommit. Häromdagen hade vi anordnat lägermästerskap i varpa, vi gotlänningar fick dock inte vara med för vi ansågs som proffs. Segrare blev ganska oväntat en norrman, Karsten Kaspersen från Oslo. På andra plats kom dock en svensk, stockholmsgrabben Harald Andersson. Tävlingarna blev mycket uppskattade.
I den hellenska mångkampen för herrar, som består av stående längd, löpning 150 m, precisionskast med »träklubba», lyftning av en 35-kilosstång flesta antalet gånger, terräng 2.000 m och simning 200 m segrade även i år göteborgaren Ragnar Kull. Mångkampen består dock inte enbart av fysiska grenar utan en andlig avdelning ingår också. Den omfattar ungefär 40 frågor i skiftande ämnen. Kull var ganska överlägsen, han vann med 80 poängs marginal före Hugo Holmberg, Stockholm, 3) Pelle Dahlenius (förbundsordf.), Lund, 4) Erik Sjödin, Stockholm, och 5) Allan Pettersson, Örebro.
Damklassen har grenarna, stående längd, löpning 100 m, terränglöpning 1.000 m, simning 100 m och kast med slungboll. Andliga avdelningen är samma som pojkarnas. Segrare blev Inga-Lill Pettersson, Konga, 2) Ragni Vågström, Vårby.
I stafetten mellan distriktslagen vann Stockholm I med Västergötland I på andra plats. Gotland kom på åttonde plats bland de 18 deltagarna.

Gotlänningen
Lördagen 12 Juli 1952
Nr 158

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *