«Naj, ja tror ja svimmar«, sa hon som vann.

RESULTATET AV GOTLÄNNINGENS ANNONSPRISTÄVLING nummer 2 har vi i dag det stora nöjet att presentera för Er kära läsare. Vi kanske innan vi övergår till den mera spännande avdelningen skulle passa på och tala om för eventuella oinitierade i korta drag vad tävlingen har handlat om. Ingrid och Alice, två flickor, som de flesta känner till hade fått en tipsvinst, de gjorde shoppingrond i staden och hos dess firmor, som också framgår av alla firmainteriörer i tidningsuppslaget. De handlade en massa saker och denna gång slog de på riktigt stort. Läsarna fick veta vad de köpt enligt varudeklarationerna under varje firmabild, men vad varorna sammanlagt kostade stod inte att läsa. Det var detta som läsarna fick till uppgift att lista ut, för att sedan vänta på det spännande resultatet.
I DEN FÖRSTA TÄVLINGEN deltog många, det vittnar alla tävlingskuponger om, och det var jobbigt värre för brevsprättaren att slita upp alla brev, som inte bara innehöll kuponger utan även många vänliga rader i vilka uttrycktes förtjusning över rolig tävling och hopp om eventuella priser.
DEN HÄR GÅNGEN REV BREVSPRÄTTAREN sig ordentligt i håret och under det enformiga sprättandet kunde det inte hjälpas att svetten trängde fram i pannan, för så mycket brev var det nämligen! Alltså kort och gott; den andra annonspristävlingen blev en än mer större succe än den föregående och trots mängden av brev, tyckte nog brevsprättaren att det var kul att se hur mycket folk egentligen har huggit till med när de tippat.
NU SKALL VI ÖVERGÅ TILL DEN SPÄNNANDE avdelningen. Vi skall gå rakt på sak och tala om att flickorna under sin butiksrond handlade för inte mindre än 16.138: 68, detta mycket noga räknat, för det kunde ju tänkas att många deltagare ringt runt och kontrollerat en del priser, varför det i samband med detta kunde bli »strid på kniven» om priset, som denna gång rörde sig om inte mindre än en gratis femdagarsresa till den förestående sommarolympiaden i Helsingfors plus logi och entrebiljetter till tävlingar under tre dagar. Vi kan trösta Er med som inte får priset, att Ni allesammans av svaren att döma visat kunnighet och många av Er har varit riktigt nära.
SOM NI VET VAR DET JU EN OTHEMFRU som vann förra gången och hon kom endast 56 öre ifrån den slutliga summan.
Brevsprättaren var denna gång nära på att få en chock, när han kom till brev 56 och fann att samma dam skickat in även denna gång och dittills visade upp den närmaste slutsumman. Det var fru Ellen Sjöqvist som tippat 15.683:’75, alltså drygt 400 kr ifrån och det är sannerligen inte så mycket slint på en så stor slutsumma som 16.138: 68. Brevsprättaren »gav sig dock inte», och snart kom ett
svar med verklig kännedom bakom. Folkskollärare John Örve med adress Tunnbindaregatan 8, Visby, har tydligen gnuggat geniknölarna riktigt ordentligt, ty vad sägs om hans 16.013 kr. Oslagbart, tänkte brevsprättaren, som också menade att nu var all spänning borta, »segern är given».
MEN HEJ! Bland de 10 oöppnade brev som återstod fanns ett med poststämpeln Othem, och vid närmare granskning av innehållet, var brevsprättaren nära på att »dåna» av, ty Fru Ethel Smedberg, Othemars, Othem, stod det på talongen, som hade siffrorna 16.135: 58, eller med andra ord endast TRE KRONOR OCH TIO ÖRE FEL, och med ytterligare andra ord. FANTASTISKT!

IRISDALS BLOMSTERHANDEL var den firma som tidig på morgonen »uppvaktades» av de båda shoppande damerna. Där köpte Alice en bukett luktärter för 3: — och Ingrids röda rosor kostade 15: —. Summa 18: —.

REAL EKIPERINGS AB fick sälja den badrock som Ingrid var förtjust i. Den blommiga rocken som även kan användas till morgonrock kostade 68: —. Baddräkten i svart yllelastex fick hon betala 30: — för. Alice fastnade för ett par blå långbyxor och en högmodern collegeblus i rosa och dessa plagg kostade 36: — resp. 21: —. Summa 155: —.

GOTLANDS LÄNS MEJERIFÖRENINGS BUTIK på Nygatan sålde ett paket sportbröd, 46 öre, MC-grädde, 72 öre, 1/4 kg. sveciaost, 1: 25 och till sist 2 1. flaskmjölk å 45 öre. Summa 3: 33.

VISBY PLANTSKOLA på Gråbo fick av Alice och Ingrid beställning på 5 st. 2-åriga äppelträd å 6: 50, 4 st. 2-åriga päronträd å 7:50 samt 10 st. rosenbuskar, vilka kostade 17: —. Summa 79: 50.

STOCKHOLMS KAPPMAGASIN hade två kappor i Alices och Ingrids smak. Den grå kappan i helyllegabardin med höftficka, som Alice har på sig, kostade 204: — och Ingrids svarta raka kappa i hel-yllegabardin med 100 % rent kamgarn kostade 193: —. Summa 397: —.

AB WERKELINS KEM. TVÄTT & FÄRGERI tog hand om Ingrids en sommardräkt och tvättade den kemiskt ren. Dräkten blev som ny för 10: —.

BERGSTRÖMS MANUFAKTURAFFÄR hade en klänning i lavendelblått — irländskt linne med broderad överdel — som Alice blev förtjust i och köpte för 275: —. Ingrid som blev helt betagen i en klänning av silkeorganza med taftunderkjol fick betala 300 »riksdaler». Summa 575: —.

BURMEISTERSKA TRÄDGÅRDENS RESTAURANG kunde bjuda på förutom trevlig miljö härlig god och billig lunch. Smör, bröd och varmrätt kostade 3: 25 per kuvert, en liten flaska spanskt rött vin kostade 6: — och betjäningsavgiften blev 1: 25. Summa 13: 75.

KNUT HOLMBERGS TRÄVARUFIRMA fick en beställning av Alice på ett parkettgolv. Holmbergs skulle även svara för inläggningen. 20 kvm. boklamellbräder aV fabr. KÄHR á 26:3@ kvm. blir 526: — och inläggningen kostade 50: —. Summa 576: —.

Gotlänningen
Onsdagen 2 Juli 1952
Nr 149

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *