Massmördaren Hedin höll bank under värnpliktstiden.

MALMÖ 28/8 (TT). Spaningsledningen kommer enligt SDS att söka få fastslaget var Tore Hedin befann sig natten till den 13 januari 1947, då chaufförsmordet i Hälsingborg förövades.
Tore Hedin kommer inte att begravas invid föräldrarna utan torde lämnas till forskningen, eftersom han är skriven i Tjörnarp och ortsborna där knappast med blida ögon ser att en person som gjort så många illdåd begravs där.
Vid genomgången av massmördarens samlingspärm gjorde polisen enligt Sk. D. en kuriös upptäckt. Inuti ett kuvert, som var fastsatt i pärmen, låg ett urklipp ur Sk. D., vilket visade sig vara bilden av Hedin tillsammans med fjärrskådaren, varbergsingenjören Svensson, då denne var i Tjörnarp för att lösa »gåtan». Bilden var åtskilligt tummad och Hedin har tydligen betraktat den upprepade gånger. Det var säkerligen med triumf han även lyckades lura »andeskådarna».
Statspolisen finner det anmärkningsvärt att Hedin ända sedan regementstiden haft gott om pengar, och det finns anledning misstänka att han varit notorisk tjuv under åtskilliga år. Polisen har svårt att tro att en vanlig menig kunde hålla »bank» åt furirer och kamrater och låna ut inte mindre än 2.189 kr. Hedin var mycket noggrann och i hans dagbok står samtliga låntagare och resp. summor antecknade. En månad efter kvarnmordet har Hedin haft mer pengar att röra sig med än vanligt. Tydligen vågade han inte ändra sitt ekonomiska läge omedelbart efter mordet. Men snart lånade han ut cirka 1.000 kr åt en person samt köpta en ny bil i mitten av januari i år. Han gav även fästmön stora presenter.

Gotlänningen
Torsdagen 28 augusti 1952
Nr 198

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *