Josef Grönström död.

En av de mera kända personerna på södra Gotland, lantbrukaren Josef Grönström, Frigsarve i Rone, avled i dag på Visby lasarett i en ålder av 52 år.
Han var född vid Roes, men övertog vid sitt giftermål svärföräldrarnas gård vid Frigsarve och har gjort den till en verklig mönstergård. Under en kortare tid hade han en gård i Visby. Vid sidan av arbetet med jordbruket har hans tid och kunnighet tagits i anspråk för en månfald förtroendeuppdrag inom det kommunala livet. Sålunda har han varit ledamot av kommunlafullmäktige, valnämndens ordf. v. ordf. i folkskolestyrelsen, ordf. i fattigvårdsstyrelsen, ledamot av taxeringsnämnden, kassör i pastoratskassan och revisor i Rone sparbank.
Inom jordbrukarnas egen föreningsrörelse har han deltagit med intresse och fungerat som ordf. i ortens G. L. C. avdelning. I bygdegårdsföreningen har han varit styrelseledamot, vilket han även varit i jordbrukskassan. I Hemse gille har han varit vice ordförande. Även inom andra områden har hans namn gjort sig gällande, bl. a. som revisor i Södra häradets brandstodsförening och så har han varit med i styrelsen i Röda korskretsen. Han var starkt intresserad av RLF och var bl. a. ombud vid riksstämmorna ett par gånger. Sin stora hobby hade han i jakt och skytte.
I snart två år har hr Grönström kämpat med den sjukdom som till sist skulle bryta ner honom. Han var under sin levnad glad och gemytlig och hade förvärvat många vänner, så att sorgen och saknaden i bygden är stor.
Närmast sörjande är makan Edith, modern Emma, som bor vid Roes, barnen, Britta, sjuksköterska, Eivor, sem. stud. och Sten, som arbetar hemma på gården. Vidare sörjes han av brodern, lantbr. Karl Grönström, Roes i Rone.

Gotlänningen
Onsdagen 2 Juli 1952
Nr 149

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *