Jordfästningar

Till gravens ro vigdes i lördags stoftet efter f. d. mästerlotsen N. E. Garnström, Ljugarn. Efter en andaktsstund i sorgehuset under ledning av prosten C. J. Björkander fördes kistan i procession till Ardre kyrka, där den inbars under det att organisten fru Elsa Klintström utförde sorgemusik på orgeln. Som inledning på den högtidliga akten sjöngs ps. 296: 5-6, varpå prosten Björkander höll griftetal med utgång från Jes. 55: 8-9 och förrättade jordfästningen. Efter ps. 105: 1-5 utbars kistan under stilla sorgemusik och sänktes i graven.
Den bortgångnes minne hedrades med en rik och vacker blomstergärd. Sålunda nedlade lotsförman Carl Frejd en krans från kamraterna inom lotspersonalen på Gotland, f. landsfogde G. A. Broms en frårt Gotlands fiskeriförsäkringsbolag, f. lotsförman K. W. Dahlbeck en från Lotsförbundet och en från Statstjänarnas pensionsförening och kapten Albert Ronander en krans från Ljugarns fiskehamnsförening.

Till den sista vilan har vigts stoftet efter fru Ester Pettersson, Furulund, Visby. Den högtidliga akten ägde rum i Östra gravkapellet i Visby, som var vackert smyckat med blommor’ och levande ljus. Akten inramades av psalmsång och sorgemusik. Kyrkoadjunkt Nils Bergström förrättade jordfästningen. Gravsättningen ägde rum på Södra begravningsplatsen där en vacker gärd av kransar och blommor ägnades minnet av den bortgångna, bl. a. från många vänner och bekanta i När.

I Hejnums kyrka vigdes i lördags stoftet efter änkefru Emma Pettersson till den sista vilan. Under det att hr Helmer Andersson spelade sorgemusik på orgeln inbars kistan i kyrkan. Prosten A. Klint förrättade jordfästningen och höll ett gripande griftetal i vilket han även berörde den bortgångnas livsgärning och den uppskattning hon med rätta fått röna från vänner och grannar som den idoga arbetets kvinna hon var i sin krafts dagar. Den högtidliga akten avslutades med ps. 424: 7-8. Vid graven nedlades en vacker blomstergärd.

Gotlänningen
Tisdagen 29 Juli 1952
Nr 172

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *