Hantverkarna på sommarmöte i Ljugarn.

Bortåt ett par hundra personer samlades i går till Gotlands hantverksdistrikts sommarmöte i Ljugarn. Sedan man bänkat sig kring kaffeborden på pensionat Lövängen hälsade ordf. i Hemse hantverksförening, fotograf Henning Svensson, välkommen. Det var nämligen Hemseföreningen. som bjöd på kaffet.
Förhandlingarna leddes av ordföranden i Bunge hantverksförening, verkmästare Ragnar Johansson, som riktade en särskild välkomsthälsning till dagens föredragshållare, direktör Hans Grundström från SHOS. Av protokoll från ett tidigare sammanträde framgick, att distriktet utdelat 900 kr till 7 gesäller för utbildning. Två av dessa utbildas i Tyskland och en i Schweiz. Styrelsen fick i uppdrag att ordna en höstkonferens i Visby.
Direktör Grundström höll sedan ett intressant föredrag om hantverkets betydelse för näringslivet och huvudorganisationens uppgifter.
Efter förhandlingarna blev det promenader i de vackra omgivningarna, bad, varpkastning och för damernas del pilkastning. Vid middagen på pensionatet talade bl. a. byggmästare Leonard Johnsson och difektör Grundström. Kvarnägare A. J. Pettersson, Väte, framförde hälsningar från fastlandet till distriktets medlemmar.
Vid det efterföljande kaffet svarade fotograf Svensson för prisutdelningen. Det större vandringspriset gick till Klintehamn medan det mindre gick till Hemse.

Gotlänningen
Måndagen 28 Juli 1952
Nr 171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *