Födelsedagar

NITTIO ÅR fyller på fredag hemmansägaren Petter Hammarsaröm, Lauters, Fårö. Han är född på Fårö. Nittioåringen, som alltjämt själv står för gården, är ovanligt pigg och kry för sin ålder och dagligen i verksamhet med olika sysslor.

ÅTTIO ÅR fyller på fredag förre snickaren Karl Nilsson, Lilla Ringorre i Alva.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på fredag Ida Mårtensson, Duss i Bro. Jubilaren, som är född i Bro och änka efter lantbrukaren Nils Mårtensson har i många år varit föreståndarinna för gamla syföreningen.

SEXTIO ÅR fyller på fredag hemmansägaren Nils Olofsson, Stora Haltarve i Lokrume. Han är född vid Kroks i samma socken och har i många år innehaft gården vid Haltarve. Den är numera delvis utarrenderad. Jubilaren har innehaft en del offentliga uppdrag, bl. a. som kyrkvärd och ledamot av kyrkorådet samt som ordförande i kristidsnämnden. En präktig och rejäl karl har han gjort sig omtyckt och uppskattad av sin omgivning.

FEMTIO ÅR fyller om söndag fru Elsa Mattsson, maka till lantbr. Thomas Mattsson, Rangsarve i Näs. Hon har sedan unga år tillhört missionsförsamlingen på platsen.

Gotlänningen
Tisdagen 29 Juli 1952
Nr 172

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *