Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller änkefru Anna Boström, Björkvägen 11, Visby. Den gamla damen sitter ännu dagligen vid vävstolen.

På fredag fyller förre hemmansägaren Viktor Eriksson, Bondans, Fårö, åttio år. Gården har övertagits av en son till åttioåringen, som alltjämt är pigg och kry för sin ålder.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på fredag fru Hilma Ahlberg, Kopungs i Östergarn.

På fredag fyller f. lantarbetaren Karl Boren, Utgården i Martebo, sjuttiofem år. Han är född i Spelviks församling i Södermanlands län, men har större delen av sitt liv varit bosatt på Gotland. Han har varit anställd på Sockerbruket i Roma, men i mitten på 1920-talet flyttade han till Martebo, där han varit ladugårdskarl vid Myra. För ett tiotal år sedan slutade han dock sitt arbete på grund av sjukdom. Snäll och präktig på alla sätt har han varit och han blir säkert ihågkommen på sin högtidsdag.

SJUTTIO ÅR fyller på fredag hembiträdet fröken Agda Boberg, Suderbys i Hejdeby. Hon har i många år varit anställd hos hemmansägaren Reinhold Lindby, Suderbys, där hon alltjämt är verksam. Sjuttioåringen tillhör Fosterlandsstiftelsens syförening.

Förre hemmansägaren Emrik Jakobsson, Alvegårds i Sproge, fyller på fredag sjuttio år. Gården, som han inköpte för ett trettiotal år sedan, har numera övertagits av en son. Sjuttioåringen har gjort sig känd som en driftig och energisk odalman, som under årens lopp alltmer förbättrat sin gård. Han är också en präktig och rejäl människa.

Gotlänningen
Onsdagen 2 Juli 1952
Nr 149

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *