Femtioåring

Tage Björklund

Söndagen den 3 aug. fyller polisman Tage Björklund i Lärbro 50 år.
Jubilaren är född i Lärbro. I sin ungdom ägnade han sig åt byggnadsyrket men övergick sedan till polisväsendet, i det han 1933 blev fjärdingsman i Lärbro socken samt erhöll ordinarie polismansbefattning när Kappelshamns polisdistrikt bildades. Hans tjänst omfattar nu Lärbro storkommun. Med intresse har han gått in för sin uppgift och hans goda omdöme har gjort honom till en god polisman.
Men även i det kommunala arbetet har Björklund under årens lopp tagit intresserad del. Som medlem av arbetarkommunen har han under en lång följd av år varit dess representant i Lärbro kommunalfullmäktige och är nu med i storkommunens fullmäktige. Inom storkommunen är han ledamot i pensions- och nykterhetsnämnderna samt är länsnykterhetsnämndens ombud inom kommunen. Björklund är även kyrkligt intresserad och sedan många år ledamot i kyrkorådet samt vice ordförande i kyrkofullmäktige.
Han har också tagits i anspråk inom föreningslivet. 1934 var han med om att bilda Gotlands läns polisförening och har sedan dess tillhört dess styrelse med undantag för endast ett år, törst som sekreterare och under senare år som kassör. Nykterhetsarbetet har legat jubilaren varmt om hjärtat, och från tidig ungdom är han livligt verksam inom Godtemplarorden, de senaste 20 åren som storlogens ombud inom lokallogen. Han är vidare MHF:s kontaktman och medlem av Polismännens helnykterhetsförbund. Även i sångföreningen är Björklund intresserad medlem. Vidare kan nämnas, att han tillhör sparbankens och erkända sjukkassans styrelser.
Jubilaren har genom sin duglighet och sina goda personliga egenskaper tillvunnit sig aktning i vida kretsar och fått många vänner, vilket helt säkert också kommer att visa sig på högtidsdagen.

Gotlänningen
Tisdagen 29 Juli 1952
Nr 172

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *