Brand i eldrummet på ”Visby”

i Nynäshamn släcktes snabbt.
En oljebrand på »Visby», som kunnat bli allvarlig om fartyget befunnit sig till sjöss, inträffade i går morse, när fartyget låg i Nynäshamn. Nu kunde man med hjälp av brandkåren i Nynäshamn snabbt få elden släckt, utan att några skador av betydelse uppstått.
Branden hade uppkommit i eldrummet genom att olja runnit ut genom ett läckande munstycke och sedan antänts. Båtens besättning ingrep snabbt med skumsläckningsapparater och fick efter en stund hjälp av brandkåren. Elden hann aldrig sprida sig utanför eldrummet. De enda skador som uppstod var att två manometrar förstördes.
Skadorna var sålunda inte allvarligare än att »Visby» skulle ha kunnat gå igen på kvällen, framhåller konsul Sven Walberg, men man ville först ha en ordentlig genomgång av ledningarna, varför »Drotten» som låg i Nynäshamn fick överta »Visbys» tur.
Några förändringar i turlistan blir det inte annat än att »Visby» och »Drotten» byter plats de närmaste dagarna. På fredag växlar de tillbaka igen.
Enligt et Stockholmstidning var hela inredningen allvarligt hotad o. passagerarna måste snabbt ta sig i land undan elden ombord. Enligt vad konsul Walberg meddelar var alla passagerarna iland när elden vid 8-tiden utbröt och hade redan satt sig på tåget. Det var ca 200 passagerare som följt med »Visby».

Gotlänningen
Onsdagen 27 augusti 1952
Nr 197

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *