Två förnämliga solister till årets abonnemangskonserter.

Tage Broström spelar Mendelssohn och Handel, Greta Eriksson ger Beethoven-konsert.

Greta Eriksson.
Tage Broström.

Konsertföreningen står inför säsongstarten och enligt vad ryktet förmäler har man planer på att engagera violinisten Tage Broström och pianisten Greta Eriksson till höstens två abonnemangskonserter. Tage Broström, vilken under många år, verkat som konsertmästare i altviolinstämman i Göteborgs Konsertförening samt som soloaltviolinist och 2:e konsertmästare i förstaviolinstämman i Stockholms Konsertförening, kommer förslagsvis att spela Mendelssohns violinkonsert på liten fiol och en violakonsert av Händel på altviolin. Greta Eriksson, som vann Visby-bornas hjärtan vid sin bejublade konsert i våras kommer troligen att spela en pianokonsert av Beethoven. Programmet är endast preliminärt och vad Konsertföreningen kommer att bjuda på omkring soloframträdandena är ännu inte klart. Till andra abonnemangskonserten, vilken komatt äga rum i samband med Musikaliska Sällskapets högtidsdag den 18 november har man emellertid planer på att återigen ge Mehlers ”Gotland Hell Dig”.
Säsongens första konsert kan vara att vänta i mitten av oktober och den skall musikdir. I. Mårefius dirigera. Andra konserten dirigerar som vanligt kapellmästare Fr. Mehler och man förväntar att abonnemangsteckningen, som särskilt de senaste två åren ökat stadigt, på nytt skall slå rekord.
Beträffande vårsäsongen är ingenting uppgjort, men man har talat om att ev. engagera Charles Barkel till någon av konserterna.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 15 September 1947
N:r 209

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *