Slite och Bunge tyranner spelade oavgjort i fotboll.

Bunge kommunalfullmäktige hade till igår inbjudit Slites dito till en uppgörelse på Fårösunds IP för att utröna vem av dem som satt inne med det mesta fotbollskunnandet — samt för att utföra en god gärning, då inträdesavgift tema kommer att utdelas som julgåva till ålderstigna behövande.
Det blev en strid på kniven och trots att Bunge ver nederlagstippat kämpade det till det yttersta och tilltvingade sig oavgjort 1-1. Publiken, som uppgick till ett par hundra personer, hade all anledning att vara nöjd med arrangemangen. KA 3:s musikkår under ledning av musikdirektör Peva Derwin hade välvilligt gratis ställt sig till förfogande för att med käcka melodier höja upp stämningen såväl före matchen som under pausen. Under det att spelarna tog sig en välbehövlig vila mellan halvlekarna fick publiken dessutom vara med om en dragkamp mellan ett lag från civilanställda vid KA 3 och ett från Bungenäs. Där visade KA 3:s lag var ”skåpet” skulle stå, vann både första och andra omgången och blev därmed segrare. Nu hade KA 3-laget ett par tyngdlyftare med i laget och så’na herrar brukar ju kunna hugga i ordentligt.
För att få en opartisk domare hade lagen anmodat Georg Pettersson, stadsfullmäktiges i Visby ordförande, att skipa rättvisa. Han skötte sitt kall utan anmärkning fast pipan han blåste i var nog i det svagaste laget (materialbrist?), ty den hördes knappast de gånger rättskiparen måste använda den. Innan domaren blåste till spel överlämnade ledaren för Bungelaget, förvaltare P. 0. Berthon, blommor till Slitelaget, vars ledare, riksdagsman H. Engström, besvarade artigheten med att i sin tur även han överlämna en bukett till Bungelaget.
Slite ställde upp med följande spelare från mål till vy: B. Johansson, A de Jounge, H. Pettersson, E. Jacobsson, ”Henna” Karlsson, K. G. Myhrbäck, S. Grönberg, R. Myrsten, H. Johansson, N. Nordin, S. Andersson.
I Bunges lag kämpade: Karl-Erik Wallin, Oscar Andersson, Malte Johansson, Adolf Ström, Arne Johansson, M. Niklason, Gunnar Berg, G. Säiner, E. Fröberg, E. Nordström, Knut Ericson.
Bunge vann slantsinglingen och ställde Slite mot solen, som dock snart gick i moln, och började med att pressa sig upp mot slitemålet. Där stod emellertid en ”proffsspelare” så det gick inte alls att överlista honom första halvlek, lika litet som Slite kunde få något mål bakom ”amatören” i bungemålet, vars första halvlek slutade 0-0. I andra halvleks 5:e minut kom emellertid ”proffset” Henna i skottläge och gjorde obevekligt 1-0 till Slite. Tyst sam i graven på en läktare med bara anhängare till bungelaget. Däremot blev det jubel då Säiner i 10:de minuten gjorde ställningen till 1-1, vilket resultat stod sig tiden ut. Ett rättvist resultat.
Vid en blixtintervju med domaren efter matchen ansåg han att Bunge hade det jämnaste laget, medan Slites var på gott och ont …