Sångkursen i Visby avslutad.

En väl använd sångkurs i Visby missionskyrka fick en värdig avslutning i tvenne sångudstjänster. Det var en tränad sångargrupp, som med sin skicklige ledare, sånginstruktör Alvar Byström, ställde färden till Fole i söndags. Kl. 1,30 samlades man i missionshuset och där började gudstjänsten med ett inledningsord av predikant Emanuel Olsson, som också hälsade de närvarande välkomna. Därpå följde körsång och strängmusik.li Trenne sånger sjöngos: ”All världen vid”, ”Han mig håller fast” och ”Den gyllene staden”. En damkör utförde i känsligt och stämningsfullt sången ”Långt bortom rymden vida”. Programmet fortsatte med att en stråkorkesterli spelade ”Irländsk folkmelodi”.
Med utgångsord från Psalmen 40: 1-4, talade instruktör Byström förtröstansfullt om Herrens makt att rädda och hjälpa.) Mäktigt och gripande ljöd budskapet genom sångerna ”Närmare Gud till dig” och ”Lycka och glädje”. Som avslutning sjöng kören ”Led, milda ljus”.
Innan avfärden inbjödos sångerna till’ ett välförsett kaffebord, och för riklig förplägnad och vänligt mottagande tackade predikant Lindh.
I buss och bilar gick så färden under glad stämning och i gynnsamt väder tillbaka till Visby och till sånggudstjänsten i Missionskyrkan.
Där inledde predikant Henning Jecobsson med bön och bibelord hämtat från Ps. 147: 1-11, och uttalade en välkomsti hälsning.
Ett rikhaltigt sångprogram utfördes. Högtidligt tonade sångerna av kören och till strängmusiken.
Fängslande och givande talade instruktör Byström om ”Pilgrimens sång” och om sången om Herrens kraftgärningar.
Med Henning Jacobsson som dirigent sjöng kören ”Stilla, sköna aftontimma” av Gunnar Wennerberg och ”Så tag nu mina händer” av Silcher. Efter ytterligare en sång dirigerad av instruktör Byström avtackade predikant Lindh kursledaren och deltagarna.
Som ett synligt tack för den goda ledningen överlämnades en stilfull blombukett till instruktör Byström. Blommorna överlämnades av en liten flicka.
Under de båda sånggudstjänsterna upptogs goda kollekter.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 24 September 1947
N:r 218

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *