Klintehamn.

Trafikdag i morgon.
I morgon anordnas en trafikens dag under ledning av landsfiskal Justus Jakobsson och samtliga polismän inom distriktet. Det börjar kl. 13 på skolgården vid hamnskolan med en kort instruktion för kommunens skolbarn, varefter följer en trafiktävling för ungdom på en bana inom samhället och med start och mål vid hamnskolan. Större och mindre förseelser mot trafikreglerna medför därvid prickbelastning för de tävlande. Kl. 14 visas trafikfilm på biograflokalen och allmänheten har fritt tillträde dit. Därefter. blir det kontroll av allmänhetens trafikvett i samhället och instruktion, där så kan behövas.

Gott resultat av pappersinsamlingen.
Skolbarnen pappersinsamling har hittills givit ett mycket gott resultat — drygt 2,000 kg. ligger nu upptravade i skolorna — och mer lär det bli, då insamlingen fortsätter fram till mitten på nästa vecka. Snart börjar även en klädinsamling genom skolbarnens medverkan, och varje litet bidrag från de olika hemmen mottages med stor tack. samhet.

Handbollspropaganda i morgon.
Gotlands Idrottsförbunds handbolls-sektion anordnar i morgon handbolls-propaganda med instruktion i Klintehamn. IF Gute kommer med sitt bästa lag och kl. 17 blir det en match på idrottsplatsen mellan ett par kombinationer. En lokalserie har under sommaren spelats mellan fyra lag i samhället.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 19 september 1947
N:r 214

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *