Idrott och sport.

Sta’n slår landsbygden med ungefär 20 poäng.
Kraftmätningen på kolstybben mellan staden och landsbygden i morgon blir sannolikt sevärd, även om den knappast kan väntas bli så där riktigt jämn. Vi har nämligen vid en approximativ beräkning funnit att chanserna väger i stadspojkarnas favör.
Enligt det följande skulle striden mellan de fullvuxna ge poängen 106—78 för sta’n, medan ungdomarna från landsbygden — att döma av deras insatser i GM härförleden — visar sig värst med 4235. Slutresultatet blir därmed 141—120 — men kom ihåg att landsbygdspojkarna går in med näbbar och klor för denna första drabbning mot de på papperet mera avancerade stadspojkarna! Att det här blir en friidrottsmatch där de uttagna kommer att kämpa, det ken var och en vara säker på, ty de som får äran att försvara de gotländska färgerna mot Södertörn den 14 ds blir nominerade på måndag…
Här följer i all korthet vårt s. k. tips med stadens siffra först:
Seniorer:
100 m.: Favorit individuellt: Holmdahl. Poäng: 14—8.
400 m.: Tore Johansson. 16—6.
1,500 m.: Gustaf Söderlund; 12—10.
Höjd: Holmdahl. 13—9,
Längd: -Wemnell. 12—10.
Kula: Åbom, 13—9.
Diskus: K. G, Larsson. 10—12,
Spjut:- Mårtensson. 11—11,
Stafett: staden. 5—3.
Ungdom (sta’ns. siffra först):
100 m.: Eve Jansson, KIK. 5—6.
1,000 m.: Bertil Gardelin, Eksta. 3—8.
Höjd: Lennart Lundström, Gute, 7—4.
Längd: Ove Pettersson, Gute. 7—4,
Kula: Gösta Björk, Slite. 4—7.
Diskus: John Göthberg, KIK. 3—8.
Spjut: Lundström, Gute. 6—5,
Allt med reservation för eventuella ändringar…
Åke.

Gute slog KA 3—FGIK med 13—5 inomhus.
Säsongens förste gotländska handbollsmatch inomhus spelades igår kväll i KA 3:s sporthall mellan en kombination från KA 3—Fårösunds GIK och Gute. Resultatet av den vänskapliga uppgörelsen blev 13—5 (5—2) i stadspojkernas favör. Närmare hundratalet personer: såg på.

Ungdomens orienteringsuppbåd önskar arrangörer.
SOFT uppmanar alla orienteringsledare, gymnastik- och folkskollärare, scoutledare m. fl., vilka handhar ungdomens friluftsverksamhet, att ställa sig som arrangörer vid förbundets stora propegandatävling, ”Ungdomens orienteringsuppbåd”, som pågår hela höstsäsongen.
Ingen vidlyftig organisationsapparat erfordras. Banan förlägges till hemortens omedelbara närhet och arrangemanget kan genomföras med två funktionärer. All materiel, inklusive kontrollkort och priser i form av diplom, erhålles utan kostnad från förbundet.
För alla pojkar och flickor gäller det att redan nu börja träningen med kompass och karta.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 6 September 1947
N:r 203

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *