Militärernas Luciafirande.

Kaffe och underhållning.
Luciadagen står nu för dörren och överallt bereder man sig att helga ljusdrottningen och det ideal eller ändamål hon företräder. Inte minst vid militärförbanden har luciafirandet på senare år blivit en institution, där mannarna ser ”ljusets härskarinna” och det hon för med sig av ögonfägnad, extraförplägnad och annat smått och gott som ett välkommet avbrott i den grå ”vardagslunken”.
Beroende på hur förbanden kan disponera sina mannar har man ägnat större eller mindre omsorg åt luciafirandet. I 18 kommer att glädja sina gossar med lussekaffe redan kl. 6,30 i morgon bitti, — även i år är fröken Neene Wallin regementets Lucia — då även musikkåren i morgonväkten kommer att blåsa in dagen och ackompanjera kaffedrickningen. Efter dagens övningar blir det sedan luciafest med kabaré och dans i exercishuset kl. 19. Underhållningsorkestern under ledning av musikdir. Ingvar Mårelius och en hel del skådespelande förmågor ur I 18:s egna led medverkar och regementets personal med familjemedlemmar eller soldaternas egna flammor får vara med alldeles gratis.
Artilleristerna sysslar under denna vecka med något så nyttigt som förbandsövningar på Tofta-fältet och måste koncentrera sina krafter dit. Gotlands egen Lucia med uppvaktning kommer emellertid att besöka den i kasernen, innan förbanden ger sig ut på övningarna. Den 20 december skall de sedan festa om ordentligt, innan manskapet far på julpermission.
Vid Kustartilleriet i Fårösund kommer Lucia att högtidlighållas enligt följande program : kl. 7,00 Luciafest i manskapsmatsalen, kl. 19,30 konsert i Fritidshemmet av kårens musikkårs stråkorkester, kl. 20,30 Luciakaffe i Fritidshemmet för manskapet, arrangerat av Svensk kyrkans diakoniatyrelse, medverkande pastor Percival, kl. 21,00 andaktsstund i Fritidshemmets stora sal, past. Percival.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 12 December 1946
N:r 289

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *