Landsbygden. Anga.

ANGA.
Årets ord december stämmor hölls härstädes söndagen den 22 dennes.
Kyrkostämman tog sin början kl. 3 e. m. med folkskollär. B. Stenqvist som ordförande. Till revisorer för kyrkans och skolans räkenskaper omvaldes Artur Levin och G. Wahlqvist med K. Engström och Helmer Larsson som suppl.
Slutligen läste ordf. upp en skrivelse från domkapitlet vari meddelades att församlingens anhållan om bidrag av rikskollektmedel för framtagande och konservering av medeltida målningar i kyrkan bifallits. Bidraget kommer att gälla ett sammanlagt belopp av 5,400 kronor.

Kommunalstämman vidtog därpå, även denna under folkskollär. B. Stenqvists ledning, Här förekom först fastställande av arvoden till kommunens befattningshavare, varvid arvodet till kommunalnämndens ordf. sänktes från 300 till 250 kr., vidare lönen för kristidsnämndens från 75 till 60 kr. per månad, däremot höjdes arvodet till barnavårdsnämndens ordf. från 60 till 100 kr. Till ledamöter i kristidsnämnden valdes Artur Johansson och Algot Bendelin, med K. E. Hellström och S. Hallqvist som suppleanter. Som roteombud vid folkbokföringens upprättande valdes Elis Johansson. Till ledamöter i taxeringsnämnden omvaldes Ernst Bendelin och John Lindström och nyvaldes Elis Johansson med Jakob Pettersson, Axel Lindström och K. Ljungberg som suppleanter. Att granska virkesdeklarationer utsågs Ernst Bendelin. Till ledamöter i fattigvårdsstyrelsen för 4 år valdes R. Jansson och Frideborg Johansson med H. Klintberg och Anna Engström som suppleanter. Som brandchef resp. materialförvaltare för den frivilliga brandkåren omvaldes Artur Johansson och G. Wahlqvist, i brandkåren invaldes en ny medlem K. E. Engström.
Som ledamöter i hästuttagningsnämnden utsågos K. Engström, Helmer Larsson och Aug. Bendelin. Till revisorer valdes Ernst Bendelin och Arne Pettersson. Hundskatten bestämdes till samma belopp som förut 10 kr. Hundskattemedlen användas i första hand som premier för rovdjurs dödande, dessa premier höjdes nu och skall utgå med 50 öre för kråka, 2 kr. för sparvhök, 3 kr. för duvhök och 10 kr. för räv. Sist behandlades en ansökan från Anga JUF-avd. om befrielse från den kommunala nöjesskatten vilken beviljades.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 24 December 1946
N:r 299

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *