Julfirandet å Fristad

har försiggått under de gängse former, såväl andligt som materiellt, som hör denna årets största högtid till.
Korridorer och salar hade smyckats med granar och övriga julens attribut och intet hade förbisetts för att göra allt så angenämt som möjligt för pensionärerna.
På julafton hölls julbön av pastor Nils Bergström och fru Walborg Beer sjöng, liksom många år tillförne, vackra julsånger. Efter julbönens slut tågade alla, såväl pensionärer som personal och medverkande, ner i matsalen där kaffet intogs. Efter kaffet kom jultomten med sin stora säck och delade ut julklappar.
Julaftonen fick en mer än vanligt högtidlig prägel, på grund av att fattigvårdsstyrelsens avgående ordförande disp. Axel Johansson, avtackades av pastor Bergström för sin långa verksamhet i humanitetens tjänst. Pastor Bergström frambar såväl pensionärernas som personalens tack för det arbete han nedlagt. Disp. Johansson sade sig med saknad lämna sin befattning och framhöll att det alltid varit honom ett nöje att arbeta i det godas tjänst, samt frambar till personalen sitt personliga tack för deras alltid outtröttliga arbete.
De övriga helgdagarna ha förflutit som sig bör, och pensionärerna ha all anledning att känna sig nöjda med vad förestånderska och övrig personal lyckats åstadkomma av julen 1946.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 28 December 1946
N:r 301

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *