Idrott och sport.

KIK fortsätter segerraden i bandy.
5—2 mot AIK igår.

I ruskväder men på utmärkt is ställde KIK och AIK upp till spel på Klinteviken igår. Resultatet blev en övertygande seger för hemmalaget med 5—2 efter 3—1 i halvtid, ett resultat som kunnat vara något större om hemmaforwards bättre kunnat utnyttjat en del s. k. givna chanser. I AIK använde försvaret stundtals ganska bryska metoder för att hålla hemmakedjan på mattan, och speciellt farlige Cedergren bestods med trägen uppvaktning. Bäst var mv. Persson och ”Plåtarn”, och innertrion i kedjan, som svarade för goda framstötar, men laget verkar ännu ganska otränat. I KIK gjorde speciellt försvaret en utmärkt match, bröt och matade med all ackuratess, och laget har i år en viss stadga över spelet, mycket tack vare hablingarnas insatser. KIK gick i första halvleken fram till 3—0 genom mål av Thore Mattsson, Grönlund och Cedergren, innan AIK reducerade med ett kalasskott av Tell. I andra perioden ökade Cedergren på till 5—1, varav det fjärde dock skulle underkänts, då han slog ett frislag direkt i mål. I sista minuten fick AIK ett frislag sex meter från mål. Det första skottet klarades, men i villervallan framför mål förpassades bollen över linjen; sparkades påstod ögonvittnen, men domaren tänkte väl på den. tidigare tabben och dömde salomoniskt nog mål.

KIK B—Hablingbo 6—7.
Utom huvudmatchen spelades ytterligare två matcher. I den ena segrade Hablingbo, utan de bästa, över KIK B med 7—6, halvtid 3—5, och i den andra drabbade pojklagen från KIK och Hemse BK samman. Hemmalaget vann med 11—1 (4—1) efter ganska överlägset spel, men hemsepojkarna spelade trevligt och visade goda takter. Målgörare M. Siggelin 4, B. Andersson 4, E. Larsson 2 och U. Viberg 1 för KIK och Lawergren för Hemse.