Gotländsk sjöman omkom på julafton.

Tragisk olycka i Holmsunds hamn.
På juldagen ingick meddelande till de anhöriga i Visby att donkeymannen Arne Booberg omkommit genom drunkning i Holmsunds hamn. Han hade på julaftonskvällen varit på besök hos kamrater på eh annan båt i hamnen och på vägen därifrån till ångf. Orion, där han var anställd, har han tydligen gått fel och fallit i vattnet utan att någon observerat honom.
När han saknades på juldagens morgon igångsattes draggningar och på annandagen fann man hans kropp i hamnen.
Den bortgångne var född i Visby den 11 juli 1918 och kom i ynglingaåren till sjöss. Bl. a. har han tjänstgjort på Gotlandsbotagets båtar och under hela kriget seglade han utanför spärren på olika fartyg, där han många gånger hade döden i vitögat men alltid klarade sig, tills han nu så oförmodat mötte döden i den lugna norrlandshamnen.
Hans mor och syskon i Visby hade på juldagen samlat släktingar och vänner för att fira äldste sonens 35årsdag, då telegrammet med sorgebudet anlände och vållade sorg och bestörtning. Av syskonskaran på sju barn återstår nu endast tre och familjen har sålunda haft många prövningar att genomgå.
Den bortgångne sörjes närmast av modern, änkefru Sigrid Booberg, samt bröderna charkuterist Karl Axel Booberg och linjearbetare Gösta Booberg i Visby och systern Ingrid, gift med polisman Hans Karlsson i Stockholm.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 27 December 1946
N:r 300

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *