Visby segelsällskaps triangelkappsegling

för 14 dagar sedan blev ju rätt misslyckad genom att vinden dog ut och endast tre av de sexton anmälda båtarna togo sig i hamn inom de sex stipulerade timmarna medan ett par lyckades driva in senare efter att även de ha fullbordat ett varv av banan. Halva antalet deltagare måste utgå. Man• beslöt upprepa seglingen en av de närmaste söndagarna. I söndags skedde försöket. Inkallelser och andra orsaker hade emellertid hindrat flera från att komma och det blev sålunda endast 9 båtar som på söndagen startade i laber nordlig bris och krabb sjö för att söka bättre lycka än sist. Hård ström satte ned båtarna mot land och på första sträckan — banan seglades denna gång motsols — måste en del båtar sticka långt till havs för att söka bättre framkomstmöjligheter. Den lilla Dullen, ensam i klass III, fick till råga på olyckan rigghaveri och kunde sedan icke få upp gaffeln — det förklarade också att det tog båten 51/2 timme att komma runt ett varv. Sunny och Turil seglade nu i samma klass — Jim befinner sig i fastlandsvatten och torde kanske aldrig återkomma hit — och av dessa synes Sunny ha fått botten full med sjögräs, så att denna snabbseglare nu var ganska borta. Turil seglade banan på 3,57,18 medan Sunny behövde 4,26,48. I klass II b slogos Wynny och den nya Wigg, Klintberg, om äran och den senare var endast 11 min. efter i mål. Albertina kunde icke göra sig gällande i rådande sjö- och strömförhållanden utan utgick efter ett varv. Detsamma gjorde Irma i klass II c, där Kareten sålunda, i Fimpens frånvaro blev ensam kvar Ingen startade i klass IV och kanoten Snurre seglade som vanligt ensam i kanotklassen. Snurre seglade två varv och placerade sig i tid mellan Wynny och Wigg.
Vädret var långtifrån trevligt med regndis och en otrevlig sjö samt som nämnt hård ström under land. I starten kom denna gång Wynny först över linjen, tätt följd av Sunny och Albertina, Snurre och Turil. På första varvet seglade Wigg snabbare än till och med Sunny, som passerade pricken efter ett Varv 15 sek. efter Wigg. Wynny kom hela 5 minuter efter Wigg men både Wynny och Sunny hade på andra varvet bättre tur och nådde bättre sluttid.
Resultaten äro ännu icke uträknade. Meningen är att eventuellt anordna ännu en kappsegling, då i augusti, med efterfäljande seglarfest och prisutdelning i samband med firandet av sällskapets sextioåriga tillvaro.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 20 juli 1943
N:r 163

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *