Utfärd för stadens gamla planeras även i sommar.

Vädjan till den välvilliga allmänheten om bidrag.

Prosten Sjöberg i samtal med den äldste resenären,
93-årige August Pettersson från Nygatan.
På väg från Klinte kyrka till prostgården.

Blir det någon utfärd för oss gamla i sommar? Många av stadens åldriga medborgare spörjer varandra med väntan och förhoppning. Det var inte bara de många som fingo vara med förra året på resan till Klinte den 6 augusti utan också andra som av utrymmesskäl blevo nekade förra året eller som inte kommo sig för att anmäla sig. Den vackra solskensdagen förra året är ännu inte glömd. Själva resan, det hjärtliga mottagandet i Klinte prostgård, sången och musiken, middagen på Varfvsholm och högtidsstunden i Västergarns kyrka, allt detta bevaras som ett av ålderdomens ljusaste minnen. Det blir utfärd också i år. Preliminärt är bestämt att den äger rum onsdagen den 4 augusti och då skulle vi våga oss ut på en något längre färd. Målet blir denna gång Havdhem på södra Gotland. Efter gudstjänst i Havdhems kyrka tar kyrkoherde och fru Hoffman emot i prästgården och bjuder på kaffe ute i trädgården. Sedan blir det middag på hotellet i Hemse. Till programmet skall vi återkomma senare. För att bereda möjlighet för ett större antal gamlingar att deltaga i utfärden än vad som var fallet förra året färdas vi denna gången med tåg i abonnerade vagnar.
Dessa planer kunna förverkligas endast om allmänheten visar samma välvilliga intresse givmildhet som förra året. Vad som framför allt behöves är pengar. Stadsmissionen förfogar redan över en del medel som skänkts till detta ändamål, men det räcker inte på långt när. Gåvor mottagas av stadsmissionären kyrkoadjunkt E. Holmedal, Solbergagatan 14, eller på Visby pastorsexpedition. Dessutom kommer insamlingslistor att läggas ut på bankerna. Gåvorna komma att redovisas i tidningen längre fram. Förutom pengar behöves socker samt restaurangkuponger för bröd och smör.
Alla gamla, som önska deltaga i utfärden, både de som voro med i Klinte förra sommaren och de som av någon anledning inte kunde resa den gången uppmanas att anmäla sig. Anmälan, som upptager namn, adress och födelsedata, göres skriftligen eller muntligen till pastorsexpedition i Visby eller till pastor Holmedal, Solbergagatan 14. Vi hoppas kunna bereda möjlighet för ett betydligt större antal än förra året o att alla som så önska få följa med. Skulle någon gallring behöva göras så skall den i så fall ske med största möjliga rättvisa.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 15 juli 1943
N:r 159

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *