Ung postförfalskare har gått i fällan.

Statspolisen har slutfört lång utredning.
En postförfalskare har i dagarna avslöjats av statspolisen i Visby, som därmed kunnat sätta punkt för en lång och besvärlig utredning. Redan i april i fjol började anmälningar om förkomna postanvisningar inges och detta fortsatte med jämna mellanrum under hela fjolåret. Misstankarna föllo på en person, som just då var tilltalad för andra brott, men skriftproven lämnade negativt resultat. Den misstänkte råkade emellertid i ett ögonblick, då han inte trodde sig vara observerad, ge polisen en ledtråd och den visade sig föra rakt på målet. Den anhållne ville först svänga sig men förstod snart att det inte lönade sig och erkände sina manipulationer.
Det framkom vid förhöret att han följt efter brevbäraren på dennes rond i staden och sedan har han vittjat brevlådorna, som han i flera fall böjt upp för att komma åt värdeförsändelserna. Han har längre fram på året fortsatt utanför staden och det sammanlagda bytet har blivit åtta utbetalningskort, huvudsakligen familjebidragspengar eller utbetalningar från pensionsstyrelsen, som i de flesta fall röra sig mellan 50 och 100 kr. En dag i september hade tillgripit inte mindre än fyra utbetalningskort, och dessa liksom alla övriga har han utkvitterat genom att förfalska såväl adressatens som bevittnarens namn. Pengarna ha sedan använts till restaurangbesök.
Den skyldige är en 22-årig visbybo, som f n ligger i militärtjänst. Han har ännu icke häktats men kommer inom kort att ställas inför rätta i vanlig ordning.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 27 februari 1943
N:r 48

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *