Stora varplävlingar i Stockholm.

Gotlands varpkastare gästade Stockholm under söndagen.
Södra Varpaklubben fyller som bekant 10 år och till deras jubileumstävling som hölls i går ute vid idylliska Lisseberg hade klubben även inbjudit Gotlands lag. Det var också många lag från Gotland som hörsammat kallelsen. 12 lag ställde sålunda upp från Idrottsföreningen Varpa, 2 från Visby Bollklubb jämte 6 landsbygdslag.
Stockholm har gått oerhört framåt i varpkastning. I intagande av lägen äro de lika bra som gotlänningarna, det enda som möjligen skiljer nu är deras mindre förmåga att skjuta bort stenarna. Där tjänade nog Visbylagen en hel del poäng.
Vidare skall antecknas att kastningen hela tiden präglades av det mest strålands gemyt. Man hade absolut ingen känsla av bortaplan, annat än att gotlänningarna inte äro vana att kasta på lermark, men det ska man nu lära sig och därför är det a ytterst värdefullt med tävlingsutbyte Stockholm—Visby.
Tävlingsledningen med herrar Lindqvist och Ege i spetsen skola också i detta sammanhang ha en särskild eloge för en flott och stilfullt genomförd tävling.
Det regnade ganska mycket när varpkastarna började infinna sig på tävling,splatsen, och när tävlingen kl. 10 sattes i gång regnade det fortfarande, men det klarnade så småningom och resten av tävlingen genomfördes i ett strålande väder. På grund av ett missöde med protokollen kan för dagen ingen fullständig prislista presenteras, men skola vi återkomma med en fullständig sådan i morgon.
Klass A: 1) Folke Fredins lag, Idrottsföreningen Varpa, Visby, 2) Erik Svärds lag, 3) Ture Petterssons lag, Stånga.
Trösttävlingen: 1) Martin Siltbergs lag, Fardhem, 2) Gustav Johanssons lag, Idrottsföreningen Varpa.

FGI slog Bollklubben.
På lördagen utkämpades en klubbmatch mellan Visby bollklubb och Föreningen Gotländsk Idrott i Stockholm ute på Frösunda. Tävlingen gällde dir. Emil Appelquists vandringspris och det vanns nu av stockholmarna efter en mycket jämn tävling. Det var fyra lag från varje sida, som kastade, och segrarna fördelade sig lika med 2-2, men FGI hade 6 vinstkulor mot bdllklubbens 5. Föreningarna ha nu var sin inteckning i priset.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 26 juli 1943
N:r 168

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *