Rannsakning med rakknivstjuv.

Den av stadsfiskalen häktade f. d. volontären Georg Pettersson från Bunge rannsakades i måndags eftermiddag på kronohäktet inför rådhusrätten, som hade att ta befattning med de stölder Pettersson utövat i det civila.
Den häktade meddelade att han vuxit upp i olika fosterhem under sin barndomstid. I sept. 1939 antogs han som volontär vid artillerikåren, där han var fast anställd tills i fjol. Han hade därefter varit inkallad någon tid och efter utryckningen hade han haft tillfälliga arbeten i staden men för det mesta drivit omkring på gatorna, varvid han då och då fått ”gå brandvakt”.
Han hördes nu om tillgrepp av 20 kr. från en konstapel på A7 och erkände att han var skyldig. Konstapeln hade emellertid snart nog upptäckt stölden och satte efter Pettersson, som han hämtade på en kaffeservering med så gott som hela summan i behåll. Ett par handskar hade han vidare stulit och mellan jul och nyår hade han kommit i in någon överförfriskat sällskap, varvid han tillgrep två rakknivar på den plats man för tillfället hamnat.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 17 februari 1943
N:r 39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *