Landsbygden. Levide.

LEVIDE.
Levide-Gerum Rödakorsk r e t s höll sitt årsmöte i Levide folkskola i tisdags kväll. Årsmötet öppnades med några hälsningsord av ordföranden, som erinrade om att detta var kretsens 6:e årsmöte. Kretsen hade från en ringa början vuxit sig ganska stor och redan hunnit utföra mycket gagnande arbete, men nya uppgifter vänta alltjämt. Av årsberättelsen framgick att kretsen bl. a. utökat sitt förråd av förbands- och sjukvårdsmaterial, bekostat skolbarnens läkarundersökning, ordnat badresor för skolbarnen, insamlat pengar till ett finskt fadderbarn o. s. v. Års- och revisionsberättelserna godkändes och ansvarsfrihet beviljades styrelsen. Vid fyllnadsval i styrelsen invaldes i stället för fru Elma ProcolAe och fru Ingrid Malmros, vilka tillhört styrelsen sedan kretsens bildande, fru Hildur Ahlin och fru Britta Orleifson.
Bland viktigare beslut må nämnas, att kretsen beslöt ordna tandvård med början i folkskolans andra klass. Vidare uppdrogs åt styrelsen att gå i författning om att söka skaffa en hemvårdarinna inom kretsen eller tillsammans med närgränsande kretsar.
I samband med årsmötet var en offentlig fest anordnad i kyrkan, som fylldes till sista plats. Efter psalmsång talade kyrkoherde E. Arnér rnanande ord om kärleken till vår nästa och vår plikt att hjälpa dem, som ha det sämre än vi och särskilt då våra norska bröder och systrar för vars skull denna fest anordnats.
Efter kyrkoherdens tal följde en konsertavdelning av musikdirektör F. Mehler, som först spelade sin komposition Preludium och sedan Ave Maria av Gounod, Berceuse av Godard och till sist Högditsstycke egen komposition.
Efter den högtidliga stunden i kyrkan samlades alla i skolan, där kretsens fruar dukat ett inbjudande kaffebord. Kapten Struve klarlade en del frågor och hr Mehler förhöjde ytterligare stämningen med några musikstycken. Med några tacksamhetens ord av ordföranden, ett leve för Sverige och Du gamla, du fria unisont sjungen avslöts årsmötet.

Gotlands Allehanda.
Fredagen den 19 februari 1943.
N:r 41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *