Jordfästningar.

En högtidlig jordfästningsakt ägde på torsdagen rum i Bunge kyrka, då stoftet efter den under så tragiska omständigheter bortgångne hemmansägaren Oskar Blomgren, Biskops -i Bunge, vigdes till den sista vilan. Under sorgemusik, som utfördes på orgeln av folkskollärare Martin Niklason, inbars kistan i templet. Akten inleddes med ps. 301, varpå kyrkoherde Åke Hultmark, Sanda, förrättade jord-, fästningen. I anslutning till denna höll han ett gripande griftetal över orden ”Vaken och bedjen, ty I veten icke dagen, ej heller stunden…” Därefter sjöngs psalmen 77: 5-6, varefter kistan utbars under tonerna av Prins Gustafs sorgmarsch och sänktes i graven på kyrkogården.
Här talade först en brorson till den bortgångne, fil. stud. Erik Biomgren, Linköping, och tolkade de anhörigas känslor samt uttalade ett sista tack och farväl till den avlidne. Bland den rika skörden av kransar märktes en från Bungemuseets styrelse, vilken nedlades av museiinten dent Th. Erlandsson, som framförde museiföreningens och dess styrelses tack för intresserat arbete. Från Bunge sockens sparbank nedlade folkskollärare.
I en krans och bringade den hänsovne sista tack för mångårig, trogen tjänst i sparbanksstyrelsen och samtidigt i hr Niklason en krans från Bunge kommun med ett tack för redbart arbete i kommunens tjänst. Till sist framförde en systerson till den avlidne, advokat Folke Stuxberg, Stockholm, de anhörigas tack för den hedersbevisning, som kommit Oskar Blomgren till del. Officianten lyste slutligen frid iiver griften.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 22 januari 1943
N:r 17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *